Vágólapra másolva!
Ijesztő jelenet játszódott le a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig és a német bajnok Bayer Leverkusen szombati rangadóján, ami után percekre elnémult a BayArena közönsége.

A címvédő és a legutóbb negyedikként végző lipcsei együttes is győzelemmel kezdte az új idényt, utóbbinál azonban nem lehet teljes az öröm, mivel a Bochum elleni összecsapáson Willi Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és két mérkőzésre eltiltották. A csapat másik magyarja, a kapus Gulácsi Péter viszont ezúttal is ott volt a lipcseiek kezdőjében. A Lipcse számára nem indult jól a találkozó, ugyanis Amadou Haidarát és Marco Rose vezetőedzőt már a találkozó elején elveszítette. Utóbbit reklamálás miatt kiállította a játékvezető, míg a középpályást sérülés miatt kellett korán lecserélni.

rb leipzig, bayer leverkusen
Brutális fejrúgás miatt korán elveszítette Amadou Haidarát a Lipcse a Leverkusen elleni rangadón
Fotó: AFP

A 12. percben a hazaiak támadója, Victor Boniface próbált kapura ollózni a tizenhatoson belül egy szöglet után, de a látványos mozdulata közben fejen találta Haidarát, aki ezt követően eszméletlenül esett össze. A Bild beszámolója szerint a 

néhány percre a teljes leverkuseni stadion elnémult és a lipcsei játékosért aggódott,

 aki kezdetben mozdulatlanul feküdt a földön. Végül a 26 éves mali válogatott labdarúgónak szerencsére nem lett komolyabb baja, elővigyázatosságból azonban lecserélték.

A Leipzig végül fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a címvédőt és ezzel lezárta ellenfele 35 meccsen át tartó bajnoki veretlenségét.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!