Titokzatos nyom segítheti a New York-i magyar családanya gyilkosának elfogását

Orsolya Gaal
Vágólapra másolva!
A családot már nem gyanúsítják a nő meggyilkolásával. Rendszeresen hazajártak Magyarországra.
Vágólapra másolva!

A nő gyilkosa egy fontos nyomot hagyott hátra: egy pár véráztatta csizmát - mondta egy rendőrségi forrás szerdán a New York Postnak. A rendőrök DNS-vizsgálatot végeznek a csizmán, amelyet a ház garázsa előtti szemetesben találtak. Egy szerelőt/ezermestert keresnek a rendőrök, aki a család házában dolgozott, hogy beszéljenek vele, de gyanúsítottja - hivatalosan - még nincs az ügynek.

G. Orsolya megdöbbentő haláláról beszél egész Amerika Forrás: Facebook

Az 51 éves nő péntek este a barátaival elment egy előadásra a Lincoln Centerbe, majd egy házához közeli bárban töltött el kevesebb mint egy órát, egyedül. A hely vezetője azt mondta a lapnak, hogy a szokásos koktélját itta meg, egyedül érkezett és egyedül ment el. Nem sokkal utána ölhették meg a saját otthonában, miközben a 13 éves fia az emeleten aludt. Nem volt betörésre utaló jel, a gyilkos ismerhette a házat.

A szerelő, akit a rendőrök keresnek, lapinformációk alapján tudta, hol tart a család egy pótkulcsot.

A háznál egyébként megjelent egy villanyszerelő nemrég, aki korábban szintén a családnak dolgozott, hogy lerója kegyeletét, ő beszélt az újságírókkal is. Az Arrjuna Jack nevű férfi a New York Postnak azt mondta, hogy nagyon jól ismerte a nőt, de nem tudott semmilyen családi problémáról. A villanyszerelő azt is elmondta a Fox Newsnak, hogy volt egy külön ajtó, amely a ház pincéjébe vezetett, amely szerinte biztonsági kamerákkal volt felszerelve.

A családtagokat már nem vizsgálják

A rendőrség még a gyilkosság hajnalán bilincsben vitte el a helyszínről az asszony kisebbik gyerekét, aki a házban volt, de aztán el is engedték. Időközben hazaért a családanya özvegye a nagyobbik fiukkal, őket is kihallgatták, majd határozottan megkérték a családot, hogy a sajtónak ne adjanak felvilágosítást az ügyről. A Bors ennek ellenére egy, a családhoz közeli forrásból megtudta: a hatóság sem Howardot, a férjet, sem pedig a két gyermeket nem gyanúsítja a gyilkossággal. A neve elhallgatását kérő személy azt is megosztotta lapunkkal: Orsolya három évtizede Amerikában élt, de őrizte a gyökereit. A nagyobbik fia tökéletesen beszél, a kisebbik pedig ért magyarul. A család jó kapcsolatot ápolt az anya itthoni szeretteivel, volt olyan év, amelyben 3-4 alkalommal is hazalátogattak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!