Randivonalakon kereste homoszexuális áldozatait az afgán migráns

Vágólapra másolva!
Felnőtt kísérő nélküli kiskorú migránsként érkezett Franciaországba még 2017-ben az a most 19 éves afgán migráns, aki Észak-Franciaország több településén homoszexuális férfiakat félemlített meg és fosztott ki.
Vágólapra másolva!

Az afgán bűnöző az áldozatait francia melegrandi oldalakon ismerte meg. A találka és a szex után a migráns azzal fenyegette meg gyanútlan alkalmi partnereit, hogy az interneten publikálja az együttlétükről titokban készített videót, ha a férfiak nem fizetnek neki - írta a Valeurs Actuelles.

Az afgán férfi végül úgy bukott le, hogy a belga határ közelében lévő település, Villeneuve-d'Ascq rendőrei egy balkonon lógó férfira lettek figyelmesek. A lakásban tartott igazoltatáskor kiderült, hogy a szex utáni zsarolásnak ellenálló lakástulajdonost az afgán migráns olyan agresszíven megfenyegette, hogy az már saját lakásából is menekülni kényszerült az ablakon keresztül.

Az áldozat vallomása alapján a rendőrök beazonosíthatták azt az ismeretlen zsarolót, aki ellen már elfogatóparancs volt érvényben két korábbi áldozatának a bejelentése alapján.

Utóbbiak tanúvallomásaikban elmondták, hogy támadójuk késsel és csavarhúzóval is megfenyegette őket, hogy a zsaroláson kívül is nyomást gyakoroljon rájuk, és fizetésre kényszerítse őket.

Az afgán vádlott azzal indokolta a fegyveres fenyegetést, hogy állítása szerint ő az együttléteket megelőzően világossá tette: szexuális szolgáltatásai fizetősek, azonban partnerei közül egyik sem akarta kiegyenlíteni a szokatlanul borsos összeget. A migráns esetenként átlagosan ötszáz eurót zsákmányolt, ráadásul később visszatért áldozatai lakásához újabb összegekért.

Az afgán migránst 30 hónap börtönre ítélte a bíróság, a büntetését azonban próbaidőre felfüggesztette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!