Zelenszkij Ukrajna azonnali felvételére szólította fel az EU-t

Volodymyr Zelensky Zelenszkij  ukrán elnök, orosz-ukrán háború 2022.  Horizontal
This handout video grab taken and released by the Ukraine Presidency press service on February 28, 2022 shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky delivering an address in Kyiv. - Ukraine's president on February 28 urged Russian soldiers to abandon their weapons and desert as Ukrainian and Russian delegations were set to hold talks on Moscow's invasion. (Photo by UKRAINE PRESIDENCY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /UKRAINIAN PRESIDENCY PRESS OFFICE " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői videóüzenetében felszólította az Európai Uniót, hogy gyorsított eljárásban vegye fel Ukrajnát a tagjai közé.
Vágólapra másolva!

- hangoztatta az elnök.

Forrás: AFP/-


Zelenszkij kiemelte, hogy Ukrajna hálás partnereinek, de "a célunk az, hogy mi mind egyenlők legyünk". Szerinte az ukránok megérdemlik ezt.

- szögezte le az államfő.

Bejelentette, hogy szabadon engedik a börtönökből azokat az ukrán veteránokat, akik valódi harci tapasztalatokat szereztek a 2014 óta tartó Donyec-medencei fegyveres konfliktusban, az ukrán oldalon harcolva az oroszbarát szakadárok ellen, és kompenzálhatják bűneiket azzal, hogy ismét részt vesznek az ország védelmében a háború legforróbb pontjain.

A szabadon bocsátandók köztörvényes bűncselekményeket követtek el, ezért töltik börtönbüntetésüket.

- fejtette ki Zelenszkij.

Hangsúlyozta, hogy most a védekezés a kulcsszó.

A kijevi városvezetés közben a Telegram üzenetküldő portálon arról tájékoztatta az ukrán főváros lakóit, hogy hétfő reggel kinyitnak az élelmiszerboltok, és újraindul a közösségi közlekedés is, bár jóval ritkább járatokkal. A metró is közlekedni fog, de csak egyes szakaszokon és mintegy negyvenperces időszakonként. A városvezetés hangsúlyozta, hogy a kijárási tilalom hétfő este tíz órától kedd reggel hét óráig újra életbe lép. Ismételten arra kérték a kijevieket, hogy csakis abban az esetben menjenek ki az utcákra, ha feltétlenül szükséges. Ezt megelőzően szombat délután öt órától egészen hétfő reggel nyolc óráig teljes kijárási tilalom volt a fővárosban.

Az egészségügyi minisztérium pedig a gyógyszertárakat kérte, hogy nyissanak ki a fővárosban.

Kijevben délelőtt fél 11 körül ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák, utána robbanások a belvárosból nem voltak hallhatók, de repülőgépek zúgását lehetett hallani a város légterében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!