Meghalt annak a 12 fiúnak az egyike, akiket még 2018-ban mentettek ki egy thaiföldi barlangból

Vágólapra másolva!
A 17 éves Duangphet "Dom" Phromthep, annak a 12 fős ifjúsági focicsapatnak volt a tagja, akik még 2018-ban rekedtek egy föld alatti barlangban Thaiföldön. A fiú halálhírét vasárnap jelentették, a halál oka jelenleg ismeretlen - írja az APnews. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, még 2018-ban egy ifjúsági focicsapat és edzője rekedt egy barlangban Thaiföldön. Hatalmas kutatási és mentési művelet indult nemzetközi búvárok bevonásával.

A munkálatok az esős évszak miatt nagyon lassan haladtak, de kilenc nap után sikerült a felszínre hozniuk a csapatot. A mentésben egy buvár is életét vesztette.

Több mint négy évvel később egy angliai középiskola jelentette be, hogy a csapat egyik tagját holtan találták.

A 17 éves Duangphet "Dom" Phromthep a leicestershire-i Brooke House College Football Academy-ra járt, amikor az Akadémia egyik szobájában rátaláltak. Azonnal értesítették a mentőket, akik kórházba szállították, azonban kedden meghalt.

- nyilatkozta Ian Smith iskolaigazgató.

A Zico Alapítványt vezető Kiatisuk Senamuang, a thai válogatott korábbi szövetségi kapitánya és edzője egy online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nem tudja a halál okát, de Dom láthatóan jó egészségnek örvendett. Dom a Wild Boars csapatkapitánya volt az észak-thaiföldi Chiang Rai tartomány ifjúsági labdarúgócsapatában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!