Minden kiderült: ezt várják el az amerikaiak Ukrajnától

Bakhmut, Ukrajna, Oroszország, háború, ágyú, katona
A Ukrainian serviceman of an artillery unit throws an empty shell as they fire towards Russian positions on the outskirts of Bakhmut, eastern Ukraine on December 30, 2022. (Photo by Sameer Al-DOUMY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai elnöki hivatal figyelmeztette Ukrajnát, hogy a háború fordulóponthoz érkezett - számolt be róla a Meduza.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház arra számít, hogy az oroszok tavasszal indíthatnak majd új offenzívát, a Kijevbe látogató amerikai tisztségviselők pedig arra figyelmeztették Ukrajnát, hogy a következő hónapok kritikusak lesznek a háború végkimenetele szempontjából.

Fordulóponthoz ért a háború Forrás: AFP/Sameer Al-Doumy

Elemzők szerint az ukránok lehetetlen küldetés előtt állnak, mivel kicsi az esély arra, hogy egyszerre képesek lesznek megvédeni a stratégiai fontosságú Bahmutot, valamint tartani a védelmi állásokat Donyeck megyében. Az amerikaiak a védekezés helyett azt akarják, hogy Kijev inkább egy oroszok elleni válaszcsapásra készüljön fel.

Washington egyre jelentősebb nyomást helyez Kijevre, mivel attól tartanak, hogy egyre nehezebb lesz megszavazni az Ukrajnának szánt katonai és pénzügyi segítséget, mivel a republikánusok körében drámaian csökken azok száma, akik kitartanak Ukrajna támogatása mellett.

A háború legfontosabb eseményeit ITT követheti élőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!