Megtörtént, amitől Zelenszkij rettegett - itt a bejelentés!

Military activity of the Ukrainian army in the Donetsk region 2023,Armed,armored,army,artillary,Forces,military,Russşa,soldie Horizontal, Ukrajna, orosz-ukrán háború, Donyeck
DONETSK, UKRAINE - JANUARY 07: Ukrainian soldiers work with "pion" artillery in the northern direction of the Donbass frontline as Russia-Ukraine war continues in Donetsk, Ukraine on January 7, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Visszavették az oroszok a kezdeményezést az ukrajnai háborúban - állította egy hadügyi elemzőintézet. 
Vágólapra másolva!

Visszanyerték a kezdeményezést az orosz erők Ukrajnában, Luhanszkban megkezdték a következő nagy offenzívájukat – hangsúlyozta jelentésében az Institute for the Study of War.

Az orosz műveletek üteme a luhanszki terület nyugati részén, a Szvatove–Kreminna vonalon jelentősen megnőtt a múlt héten. Emellett némi előrenyomulást is elértek a Harkov és Luhanszk tartomány határán. Korábban is felhívták arra a figyelmet, hogy az említett térségben több hadosztálynyi csapatot is bevetettek az oroszok - írta a Mandiner.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Diego Herrera Carcedo

Az ISW szerint mindez arra utal, hogy megindult a szakértők által többször említett orosz offenzíva, de az ukránok mindeddig megakadályozták a jelentős orosz területszerzést. Az intézet munkatársai szerint az is valószínűsíthető, hogy a támadás még nem bontakozott ki teljes mértékben. Percről perce közvetítésünket itt érik el.

Forrás: Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!