Joe Biden ismét összevissza beszél

BIDEN, Joe Varsó, 2023. február 21.
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az ukrajnai háború első évfordulója alkalmából a varsói Királyi Vár kertjében 2023. február 21-én. Biden kétnapos látogatáson tartózkodik Lengyelországban.
MTI/AP/Evan Vucci
Varsó, 2023. február 21. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az ukrajnai háború első évfordulója alkalmából a varsói Királyi Vár kertjében 2023. február 21-én. Biden kétnapos látogatáson tartózkodik Lengyelországban. MTI/AP/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Óriási felháborodást okozott az Egyesült Államokban, hogy Joe Biden amerikai elnök mindeddig nem utazott el az Ohióban történt vonatkisiklás helyszínére. Biden továbbra sem akar a katasztrófa helyszínére utazni, ezzel szemben a hét elején vígan parádézott Zelenszkij elnökkel Kijevben, holott a város több ezer kilométerrel távolabbi helyszín East Palestine városával ellentétben.
Vágólapra másolva!

A FoxNews arról számolt be, hogy Joe Biden újságíróknak elmondta, hogy

nem tervezi, hogy ellátogat az ohiói Kelet-Palesztinába, ahol nemrégiben egy szörnyű vonatbaleset történt.

Biden péntek este zavarosan válaszolt a neki feltett kérdésekre, szánalmas magyarázkodásba kezdett, amikor elhagyta a Fehér Házat, hogy a delaware-i Wilmingtonban lévő rezidenciájára utazzon.

- kérdezte egy riporter.

- mondta Biden, miközben a következő szavaiért küzdött.

- vágott közbe egy riporter.

- mondta Biden. Joe Biden cáfolta azokat a vádakat, amelyek szerint kormánya nem tesz eleget az ohiói vonat kisiklására adott válaszlépésekkel kapcsolatban, és kijelentette, hogy kormánya röviddel a történtek után a helyszínen volt a kisiklás helyszínén. Röviddel az újságíróknak tett megjegyzései után Biden azt tweetelte, hogy korábban beszélt a kormányzat tisztviselőivel.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, hatalmas tüzet okozott egy kisiklott vonat Ohio egyik államában.

Mintegy 50 kocsiból álló szerelvény siklott ki East Palestine városában, ami veszélyes anyagokat is szállított. A személyzet, a lakosok és az elsősegélynyújtók se sérültek meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!