Szíriai migráns akart robbantani Németországban

Iszlám Állam, Nigéria, illusztráció
Vágólapra másolva!
A német hatóságok őrizetbe vettek egy szíriai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy iszlám szélsőséges indíttatású robbantásos merényletet tervezett végrehajtani az országban.
Vágólapra másolva!

A német hatóságok közölték, hogy a rendőrök kedden kora reggel az északi Hamburg városában őrizetbe vettek egy 28 éves szíriai férfit - írja az ABC.

A német nyomozók a férfit azzal gyanúsítják, hogy az interneten próbált olyan anyagokat beszerezni, amiket később egy robbanóöv gyártására használt volna és a tervei szerint polgári célpontok ellen hajtott volna végre támadást.

A bajorországi Kemptenben élő testvére - aki ellen bűnsegédlet gyanúja miatt indítottak eljárást - bátorította, hogy a radikális iszlamista világnézetének tulajdonítható szándékát váltsa tettekre.

A testvérpár a rendőrség szerint radikális iszlamista és dzsihadista nézeteket vall, nevüket nem hozták nyilvánosságra.

Már hetek óta foglalkozott robbanószer előállításához alkalmas anyagok beszerzésével, amikor lecsaptak rá. Kedd reggel több hamburgi és kempteni ingatlant átkutattak, és lefoglaltak számos bizonyítékot, köztük vegyi anyagokat.

A műveletben 250 rendőr vett részt.

Arra utaló jeleket nem találtak, hogy a gyanúsított kiválasztott volna konkrét célpontot.

A férfit a feltételezett merénylettervtől függetlenül is keresték; terrorizmus finanszírozásának gyanúja miatt rendelte el letartóztatását a hamburgi városi bíróság.

A címlapi kép illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!