Hamarosan eléri Kína partjait az elmúlt 70 év egyik legdurvább tájfunja - videó

Vágólapra másolva!
A legmagasabb fokú vörös riasztást adta ki a kínai meteorológiai szolgálat csütörtökön a helyenként 200 kilométer per órás széllökésekkel Kína déli partszakaszát megközelítő Saola tájfun miatt.
Vágólapra másolva!

A meteorológiai szolgálat közlése szerint a vihar jelenleg a kínai partoktól mintegy 300 kilométer távolságban tombol. A trópusi ciklon a Dél-kínai-tenger érintésével északnyugatról éri majd el a délkeleten fekvő Kuangtung tartományt. Mire a tájfun eléri a partot, az előrejelzések szerint jelentősen veszíthet az erejéből, de pénteken így is nagy mennyiségű -

100-220 milliméter - csapadékra lehet számítani.

A Saola pénteken napközben és éjszaka földcsuszamlásokat okozhat, Kuantung tartománytól egészen Hong Kongig - hívta fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat közleményében, amelyben megjegyzik, hogy a Saola lehet a Kuangtung tartományt 1949 óta sújtó tájfunok közül az egyik legerősebb.

Csütörtök estére várhatóan a tájfun eléri Sencsen városát is, ahol a 17 milliós metropolisz tisztségviselői elővigyázatosságból a

közoktatási intézmények, az óvodák és bölcsődék zárva tartását rendelték el a vihar idejére.

Helyi sajtóértesülések szerint a kínai vasúttársaság felfüggesztette egyes vonatok közlekedését, így a Sanghajból Kuangtungba irányuló vasúti közlekedést is leállították.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!