Donald Trump: Visszatértem! - videó

Trump, elnökválasztás, USA
Donald Trump a floridai Mar-a-Lagoban jelentette be, hogy indul a következő elnökválasztáson
Vágólapra másolva!
Donald Trump korábbi republikánus elnököt a Capitolum elleni, 2021. január 6-ai halálos kimenetelű támadásban vélt felelőssége és a választási csalások hangoztatása miatt tiltották ki több közösségimédia-oldalról is – írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik: ám amíg tavaly már a Twitter-mikroblogra, úgy most a Facebookra és a YouTube-ra is visszatérhet a 2024-es elnökjelöltségét már bejelentő politikus.
Vágólapra másolva!

– írta Facebook-bejegyzésében Donald Trump korábbi republikánus elnök. A 2024-es elnökválasztásra készülő politikus egy rövid videót is megosztott – kiemelve egy korábbi beszédének részletét.

– mondja Trump a videóban.

A választási csalások hangoztatása miatt kellett mennie

Noha a Facebook már február elején visszaállította az egykori elnök oldalát – miután azt a 2021. januári, a kongresszus épületét ért támadások és a választások eredménye elleni felszólalásai miatt felfüggesztették –, Trump több mint két év után most posztolt először.

Donald Trump és felesége, Melania Trump Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Joe Raedle

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt korábban,

a 2020-as elnökválasztást követően Trump több ízben állította azt, hogy a demokraták választási csalásokat követtek el, és illegitimnek nevezte az eredményeket.

2021. január 6-án egy nagygyűlésen többek között ellenállásra és harcra szólította fel a híveit. Röviddel beszéde után sokan a Capitoliumhoz vonultak, ahol zavargás tört ki, és a tömeg megostromolta az épületet.

A rendbontás következtében öt ember vesztette életét, köztük egy rendőr, és jóval több mint százan megsérültek.

Az ügy kapcsán vizsgálóbizottság is alakult, amelynek fő célja Donald Trump szerepének a meghatározása, hangsúlyozva, hogy az események egyike sem történt volna meg nélküle.

Már a Facebooknál is 2024-re figyelnek

– fogalmazott Trump Facebook-oldalának újranyitása kapcsán Nick Clegg, a Meta (a Facebookot tulajdonló vállalat – a szerk.) globális ügyekért felelős alelnöke.

A cég közölte: új korlátozásokat vezettek be a politikusokat érintő jogsértéseket illetően is.

A Facebook mellett a YouTube videómegosztó oldal is „visszaengedte" felületére Trumpot. A Twitterre már tavaly visszatérhetett a republikánus politikus, noha ezt eddig nem tette meg, helyette a Truth Social elnevezésű közösségi oldalát használta a direkt kommunikációra.

Üzenetek és adományok egy helyen

A Twitter, a Facebook és a YouTube közösségi oldalak azonban nemcsak hatalmas elérést és üzeneteinek átadását tették lehetővé Trumpnak a korábbi elnökjelölti kampányai során, hanem az adományok gyűjtésében is jelentős szerepet játszottak. Minden bizonnyal nem véletlen, hogy újdonsült Facebook-bejegyzésének a végén is felvillant az az adományvonal, ahová a támogatásokat várja az egykori elnök – írja a Magyar Nemzet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről