A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megdöbbentő, a németek már készülnek a háborúra

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.02.01.,
Vágólapra másolva!
A németek többsége - mintegy 68 százaléka - egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, hogy bővíteni kellene az ország védelmi képességeit - derült ki a PwC üzleti tanácsadó cég által készített, kedden nyilvánosságra hozott felmérésből.
Vágólapra másolva!

A válaszadók többsége szükségesnek tartja, hogy e cél érdekében több pénzt fordítsanak a védelmi fejlesztésekre;

 57 százalék támogatja azt az elképzelést, hogy a GDP 2 százalékát vagy még többet ilyen irányú befektetésekre kellene költeni. 

A megkérdezettek 31 százaléka jelezte azt, hogy ezt nem tartja jó ötletnek. 

Mintegy 58 százalék szükségesnek nevezte a NATO keleti peremén állomásozó csapatok bővítését, különös tekintettel a Litvániába tervezett német harci alakulatra. Ugyanakkor a német hadseregre vonatkozó kérdés kapcsán csak 45,5 százalék nyilatkozott pozitívan, míg két évvel ezelőtt még 54 százaléknak volt kedvező véleménye a Bundeswehr működéséről.

Olaf Scholz német kancellár 2022 márciusában jelentette be, hogy "fordulópont" érkezett el a német védelmi politikában az ukrajnai háború kirobbanása következtében.  

A PwC 2022 nyarán is készített felmérést a témában, akkor az rajzolódott ki világosan, hogy az embereket sokkolta az Ukrajna elleni orosz támadás, és egyértelműen változott a hozzáállásuk a védelmi kérdésekhez. A 2024 januárjában készült reprezentatív felmérés eredményei azt mutatják, hogy az emberek továbbra is aggódnak, és szeretnék, ha az ország vezetése nagyobb erőfeszítéseket tenne a biztonság megerősítése érdekében - közölte Wolfgang Zink, a felmérés egyik szerzője.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!