Biden őrjöngve szidta Putyint, ennek döbbenetes következményei lehetnek

Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök egy ünnepi vacsorán sértegette Vlagyimir Putyint, őrjöngve banditának nevezte. Emellett kijelentette, hogy a képviselők többsége kész megszavazni az újabb segítséget Ukrajnának. Biden sértegetésére egyből reagált több orosz tisztviselő is.
Vágólapra másolva!

Joe Biden egy ünnepi vacsorán arról beszélt, hogy a kongresszus kész megszavazni az újabb segítséget Ukrajnának, majd beszédében őrjöngve szidta Vlagyimir Putyint. 

Továbbra is arra buzdítok mindenkit ebben a teremben, hogy álljon ki Vlagyimir Putyinnal szemben. Ő egy bandita

 – mondta Joe Biden. 

Joe Biden 
Fotó: AFP / US President Joe Biden departs the White House in Washington, DC, for Walter Reed Medical Center for his routine annual physical, on February 28, 2024. (Photo by Jim WATSON / AFP)

Orosz tisztviselők szinte azonnal reagáltak az amerikai elnök botrányos megszólalására. Marija Zaharova, a Külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a Fehér Házban nyilvánvalóan hiány van orosz gyógyszerekből. A Kreml hivatalos képviselője, Dimitrij Peszkov úgy reagált, hogy az ilyen megnyilvánulások nem állnak jól egy elnöknek, erre Amerika nem lehet büszke - írja a Lentra.ru

Anatolij Antonov amerikai orosz nagykövet szerint Vlagyimir Putyin támadása csak azt mutatja, hogy az Amerikai Egyesül Államok mennyire tehetetlen, és mennyire gyengék a külpolitikai eredményei. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről