Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország

Komoly döntést hozott a súlyos beteg III. Károly

Vágólapra másolva!
Károly király úgy döntött, hogy részt vesz a Trooping the Color ceremónián jövő hónapban. A brit zászlós díszszemle egy ünnepélyes szertartás a 17. század óta, az eseményt a brit uralkodó hivatalos születésnapjának is tekintik, mindig júniusban tartják.
Vágólapra másolva!

III. Károly részt vesz a Trooping the Color ünnepségen június 15-én, hintóból nézi majd a katonákat Kamilla királynéval együtt

 - írta meg a Mirror. Az eseményt minden évben júniusra szervezik, ez az uralkodó hivatalos születésnapja. A súlyos beteg király egyébként 1948. november 14-én született. A lap arról is beszámolt, hogy

a szintén rákkal küzdő Katalin hercegné nem lesz jelen egy hét múlva az esemény főpróbáján. Az Ír Gárda tiszteletbeli ezredeseként neki is lett volna feladata az ünnepségen. 

A brit zászlós díszszemle egy ünnepélyes szertartás a 17. század óta, amit a Brit Nemzetközösség ezredei rendeznek meg.  

Nemrég arról írtunk, magyar énekesnőért rajong Károly király. 

A több mint 45 éve pályán lévő Sebestyén Márta többször fellépett a brit királyi család előtt, még a néhai II. Erzsébetnek is énekelt

 – az igazi rajongója azonban a későbbi király, III. Károly lett, akivel egy ideig leveleztek is. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekesnő most a Dívák és ikonok kiállításon mutatta meg azt az utolsó pillanatban talált ruhát, amelyet II. Erzsébet és a királyi család előtt viselt. 

Károly,Kamilla,király,királynő
Fotó: Samir Hussein/WireImage

Még februárban került nyilvánosságra, hogy III. Károly királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. A súlyos betegség akkor derült ki, mikor az uralkodó prosztatamegnagyobbodással került kórházba, azonban az orvosok észrevették, hogy baj van: daganatot diagnosztizáltak nála, ám nem prosztatarákról van szó. A pontos diagnózist eddig sem a király, sem a királyi palota nem közölte, az biztos, hogy jelenleg is kemoterápiás kezeléseket kap. 

Betegsége óta folyamatosan kapja a támogató üzeneteket és képeslapokat, melyek gyakran megríkatják őt. A diagnózis feltárása óta meglátogatta a Görögországban található Athosz-hegyen lévő Vatopedi Szent és Nagy Kolostort, ahol imádkozni és meditálni szokott, illetve különböző ősi rituálékat végeznek rajta.

Nemég a húsvéti istentiszteleten is részt vett, ennek ellenére a walesi herceg és hercegné borzasztóan aggódtak, amit az egykori Diana hercegné önéletrajzi könyvének írója is megerősített.

Vilmos és Katalin rettegnek attól, hogy hogy Károly király rákdiagnózisa miatt a vártnál előbb lesz belőlük király és királyné, ezzel pedig még nagyobb felelősség hárul majd rájuk

 – árulta el. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről