A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezért akarnak sorkatonaságot Brüsszelben: itt vannak az amerikai háborús tervek

Vágólapra másolva!
Háborúpárti amerikai képviselők azt akarják, hogy amerikai fegyverekkel csapjanak le az oroszokra, egyre több brüsszeli és nyugati politikus vezetné be a sorkatonaságot, a lengyelek orosz rakétákra lőnének, ezzel beléphet a NATO a háborúba. Küszöbön a katasztrófa, a harmadik világháború.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kongresszus forrófejű politikusai eltökéltnek tűnnek, hogy tovább szítsák a feszültséget Ukrajnában és követik az általános washingtoni politikát, miszerint az utolsó ukránig folytatják a háborút

 – mondta Dmitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő.

Peszkov
Fotó: Alexander KAZAKOV / POOL / AFP

Sok forrófejű ember van a Kongresszusban, aki tovább akarja gerjeszteni a feszültséget, és követi Washington külpolitikájának általános irányát, amelynek célja háborúzni az utolsó ukránig

 - mondta Peszkov.

Kedden a Politico idézte az Egyesült Államok Képviselőházának levelét, amelyben azt követelték, hogy a Joe Biden-kormány engedélyezze Ukrajnának, hogy amerikai fegyverekkel csapjon le orosz területre. A levél felszólította Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert, hogy engedélyezze az Egyesült Államok által biztosított fegyverek használatát stratégiai célpontok ellen Oroszország területén belül is. A kongresszusi képviselők szerint elengedhetetlen, hogy a Biden-kormány lehetővé tegye Ukrajna katonai vezetői számára a szükséges műveletek teljes spektrumának végrehajtását - írja a Tass.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Az elhibázott brüsszeli szankciók már leválasztották a német gazdaságot Oroszországról. A háború lezárása helyett az ukrán elnök a háború szításán dolgozik. Itt vannak a legújabb háborús képek az emberek elviselhetetlen szenvedéseiről.

Egyre közelebb a világháború

Lengyelország fontolgatja annak lehetőségét, hogy a határai közelében elhelyezkedő légvédelmi rendszereit bevesse az orosz rakéták ellen Ukrajnában, de ebben a kérdésben még nem születtek meg a döntések – mondta Pawel Wronski az Ukrinform portálnak adott interjújában. A külügyminisztériumi szóvivő elmondta, műszaki és jogi szempontból is megvizsgálja Varsó ezt a lehetőséget. A Magyar Nemzet szerint ez a lépés viszont közelebb hozhatja a harmadik világháborút.

Ezt a kérdést jogi és technikai szempontból vizsgálják, de ebben az ügyben nincsenek döntések

mondta Wronski, hozzátéve, hogy az ukránoktól érkezett egy ilyen kezdeményezés.

Elmondta, hogy Lengyelországban azután kezdődtek a tárgyalások erről, hogy idén egy orosz rakéta megsértette az ország légterét, és 39 másodpercig volt ott.

Elmondása szerint a viták arról szólnak, hogy a lengyel légvédelmi rendszerek le tudnának-e lőni az ilyen rakétákat Ukrajna területe felett. A lengyel külügyminisztérium szóvivője megjegyezte: a nemzetközi jogi szakértőknek értékelniük kell, milyen jogi következményei lehetnek ennek a lépésnek, hiszen több száz kilogrammos robbanófejű rakétákról van szó, amelyek lezuhanásukkal jelentős károkat okozhatnak a földön.

A lengyel külügyminisztérium szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy a lengyel légvédelmi rendszer az ország határain belül maradna.
A lap emlékeztet, hogy minap Volodimir Zelenszkij vetette fel, hogy országának egyes szomszédai, köztük Lengyelország, orosz rakétákat lőhetnek le Nyugat-Ukrajnában, többek között saját repülőgépükről is. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az ukrán elnök kezdeményezte, hogy szövetségesei közvetlenebb módon is segíthetnének Kijevnek, így például bizonyos körülmények között megsemmisíthetnének Ukrajna területe felett orosz rakétákat. Ez egy következő lépés lehet a világháború felé vezető úton, hiszen Lengyelország a NATO tagja. 

Cikkükben felidézték, a háborúpárti Emmanuel Macron kijelentette, nem zárja ki, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, sőt az észt kormány is komolyan tárgyalja annak lehetőségét, hogy egységeit a háborúban álló országba vezényelje.

Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének őrült ötlete viszont, miszerint az egész kontinensre kiterjesztené a sorkatonaságot, több országban is termékeny talajra talál. A skandináv államok után Németország megfontolná a női sorkatonaság bevezetését is. A V4NA nemzetközi hírügynökség brüsszeli forrásokból úgy értesült: Manfred Weberék célja, hogy az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd a uniós kötelező sorkatonai szolgálatot.

Európa jövője, megmaradása jelenleg a tét, ami kiemeli a békepárti szuverenisták megerősödésének szükségességét Brüsszelben. Sajnos egyre több európai vezető beszél atomfegyverekről – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég tanácsadója arról is beszélt, hogy a brüsszeli vezetők körében teljesen eluralkodott a háborús pszichózis, az orosz-ukrán konfliktusra a saját háborújukként tekintenek, és – mint azt többször kijelentették – minden eszközzel támogatni kívánják Ukrajnát. Leszögezte: bár a nyugati politikusok Európa védelmére hivatkozva szokták emlegetni az atomfegyverek bevetésének lehetőségét, valójában Oroszország nem fenyegette meg Európát atomtámadással, erről csak a nyugati országok vezetői beszélnek egyre többet. Ha bármely fél atomháborút indítana, az azonnal magával hozná a III. világháborút, ami minimum Európa, de akár a teljes fejlett világ pusztulását eredményezné.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!