A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új hírek érkeztek a szlovák miniszterelnök állapotáról

Vágólapra másolva!
Robert Fico szlovák miniszterelnököt csütörtökön este nagy titokban szállították át a besztercebányai Roosevelt Kórházból pozsonyi otthonába.
Vágólapra másolva!

Robert Fico két műtéten esett át azt követően, hogy május 15-én egy 71 éves lévai férfi, Juraj Cintula a handlovai kihelyezett kormányülés után ötször rálőtt. A politikust mentőhelikopterrel szállították kórházba, és mintegy négy órán át műtötték az orvosok. Néhány nappal később ismét meg kellett műteni. Ahogy az Origo is beszámolt róla, lassan, de tovább javul Robert Fico szlovák kormányfő egészségi állapota a pozsonyi kormányhivatal közleménye szerint. A kormány tagjai a meglőtt miniszterelnök konkrét sérüléseiről is nyilatkoztak hosszas hallgatás után. 

A szlovák miniszterelnök állapota stabil és az egészségügyi ellátását biztosító szakértők elvárásai szerint alakul. A szlovák miniszterelnök csütörtökön újabb vizsgálatokon esett át a besztercebányai kórházban, amelyek megerősítették az állapotának javulását. Ugyancsak a napokban kezdődött meg a rehabilitációja, melyről a kórház igazgatónője, Miriam Lapuníková úgy nyilatkozott, hogy hosszadalmas és nehéz lesz.

Robert Ficót csütörtökön este nagy titokban szállították át a besztercebányai Roosevelt Kórházból pozsonyi otthonába.

Robert Fico

Az SME beszámolója szerint az óvárosi luxuslakásánál testőrök és rendőrök várták, és a helyszínre érkező újságírókat is ellenőrizték a rendőrök. A kormányfőt kezelő orvoscsoport ítélte meg úgy, hogy egészségi állapota alapján 15 nappal a merénylet után már biztonsággal elhagyhatja a kórházat. A hírt pénteken reggel a besztercebányai kórház is megerősítette.

Fico az SME közlése szerint azt kérte, hogy amint lehetséges, Besztercebányáról már ne egy másik kórházba szállítsák át, hanem haza. A lap úgy tudja, az egészségi állapotát mostantól a belügyminisztérium által üzemeltetett pozsonyi Szent Mihály Kórház orvosai felügyelik, onnan járnak majd ki orvosok az otthonához. 

Mostanáig sem a kormányhivatal, sem Robert Kaliňák kormányalelnök nem beszélt arról, mennyi ideig lábadozhat Robert Fico és mikor térhet vissza a kormány élére. 

Távollétében Kaliňák vezeti a kormányüléseket - írja a Paraméter. Ahogy az Origo is megírta, a szlovák hatóságok vizsgálják, hogy az elkövetőnek voltak-e bűntársai, amit Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter valószínű forgatókönyvnek nevezett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!