Tragédia: még több halott a németországi ítéletidőben

Vágólapra másolva!
Dél-Németország egyes részein tovább emelkedett az árvíz. Mostanra az áradás a Dunán keresztül átterjedt Ausztriára és Magyarországra is.
Vágólapra másolva!

Legalább öt ember halt meg, amióta a heves esőzések következtében a folyók megáradtak Bajorországban és Baden-Württembergben. Az egyik áldozat egy nő volt, aki meghalt, amikor autója letért az útról, és Münchentől nyugatra víz alá került. Az áldozat testét később a helyszínen találták meg. Az első vizsgálatok szerint 

a nő a lezárt szakaszra figyelmeztető táblát elhagyva ráhajtott az elárasztott útra, ahonnan az autója lecsúszott a mély víz alatt álló mezőre

- írja a BBC

Ezenkívül, eltűnt egy bajor tűzoltó is.

árvíz, Némeotrszág
Az utóbbi napok heves esőzései miatt számos németországi település küzd árvízzel
Fotó: Armin Weigel / MTI/AP/DPA

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Németország déli részét napok óta özönvízszerű esőzés sújtja. Passau történelmi városrészében, ahol három folyó találkozik, 

a vízszint mostanra közel 10 métert emelkedett, ami az elmúlt évtized legmagasabb értéke. 

Az ország déli részén sok iskola továbbra is zárva volt kedden, míg a német Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság közölte, hogy néhány helyi és távolsági útvonalat törölniük kellett.

A heves esőzések a Rajna folyót is érintették. Az illetékesek szerint sok hajónak meg kell várni a vízszint csökkenését. Az árvizek súlyosan érintették Reichertshofen városát is, amely a Duna egyik mellékfolyója, a Paar mellett található. Ez az általában nyugodt folyó a heves esőzések során, több gátat is átszakított. 

Sok embert evakuáltak, mivel a pincéket és a házak földszintjét is elöntötte a víz, áramszünetet is jelentettek.

A Duna vízszintje Ausztriában és Magyarországon is emelkedett.
A Duna Ausztria harmadik legnagyobb városában, Linzben átszakította a partokat, és a folyó partjaihoz közeli területeket víz alá került.
 

Az internetet is ellepték az árvízről készült felvételek Németországból. A videókon látszik, amint a víz házakat és autókat önt el. Az emberek próbálják menteni, amit tudnak. Sokszor és sokan derékig gázolnak a vízben - írja a Magyar Nemzet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről