A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bomba ölte meg egy szervezett bűnözői klán több tagját Montenegróban

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, további három pedig súlyosan megsebesült azt követően, hogy csütörtök délelőtt bomba robbant a nyugat-montenegrói Cetinjében - közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) az internetes oldalán, azt is hozzátéve, hogy a halálos áldozatok a hírhedt Skaljari-klán tagjai voltak.
Vágólapra másolva!

A sebesültek közül ketten szintén klántagok a feltételezések szerint, míg a harmadik egy arra járó idősebb nő volt.
 A rendőrség csak annyit közölt, hogy a helyszínelés még folyik, ezért nem tudnak részletes információkkal szolgálni a robbanásról.
 A Vijesti.me hírportál szerint a rendőrség már hónapok óta hasonló támadástól tartott, mert 

az utóbbi időben számos bűnözői csoporthoz tartozó tag szabadult ki a börtönből, és a legtöbben Cetinjében találtak otthonra.

A portál szerint az egyik áldozat családtagja betörte egy rendőrautó szélvédőjét.

A kölcsönös leszámolások a rivális Kavac- és Skaljari-klánok között (ezek a bűnszervezetek Kotor megyei kistelepülésekről kapták a nevüket) 2014-ben kezdődtek, amikor az egyik banda ellopott a másiktól 200 kilogramm kokaint, és elrejtette a spanyolországi Valenciában, ahol hamarosan elkövették az első gyilkosságokat is. 

A két klán a Latin-Amerikából kiinduló kokaincsempészet feletti ellenőrzés miatt vetélkedik egymással. 

A leszámolások később kiterjedtek Szerbiára, majd fokozatosan több más európai országra, így Boszniára, Görögországra és Olaszországra is.

2021 elfogták az egyik legbefolyásosabb drogbárót Kotorban, amiről lapunk is beszámolt. Slobodan Kascelan az előző években két merényletet is túlélt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!