Dokumentumfilmet forgatnak minden idők legszokatlanabb gyilkossági kísérletéről

Vágólapra másolva!
2015. április 4-én Emile Cilliers, a brit hadsereg őrmestere bevitte a feleségének, Victoriának az ejtőernyős felszerelését a Netheravon repülőtér mosdójába, és ott megrongálta azt. Szándékosan, hogy az ne működjön, amikor másnap a felesége, több, mint 1200 méterről ugrik ki egy repülőből. Mint kiderült nem ez volt az első eset, hogy a férj megpróbálta megölni a feleségét, mindennek ellenére az asszony folyamatosan védte a férjét, az ellene lefolytatott bírósági perben.
Vágólapra másolva!

Emile Cilliers, a brit hadsereg őrmestere 2015. április 4-én a Netheravon repülőtér mosdójában súlyosan megrongálta feleségének, Victoria-nak az ejtőernyős felszerelését. Az asszony másnap tervezett kiugrani ezzel a felszereléssel egy repülőgépből, így a férfi a halálos zuhanást tragikus balesetnek állíthatta volna be. 

Igen ám, de az asszony túlélte a mintegy 1.200 méteres magasságból indított halálos zuhanását. 

Habár majdnem 100 km/órás sebességgel tartott a föld felé, nem halt szörnyet, igaz, súlyos sérülésekkel került kórházba, eltört a gerince, több bordája, és a medencecsontja.

 Valószínűleg a puha, frissen felszántott mező menthette meg az életét, ahol landolt. 

Később kiderült, hogy nem ez volt az első eset, hogy Cilliers megpróbálta megölni a feleségét, az ominózus eset előtti héten gázszivárgást akart okozni a családi házukban. 

image

Amikor a Brit Ejtőernyős Szövetség aprólékosan és minden részletre kiterjedően megvizsgálta Victoria "balesetét", megállapították, hogy a fő ejtőernyő mellett a tartalékot is szándékosan megrongálták. 

A nyomozás során összegyűjtött információk arra utaltak, hogy a férj lehetett a tettes, de a nő  mindent megtett, hogy segíthessen házastársa bűntettének eltussolásában.

"A bukás: ejtőernyős gyilkossági kísérlet" című dokudrámában Victoria beszámol arról is, hogy miért próbálta eltussolni a bűncselekményt a bíróság előtt. Állítása szerint ugyanis nem tudta megkülönböztetni a hazugságot a valóságtól. 

"Úgy éreztem magam, mint egy fogoly a saját otthonomban és a saját elmémben is. Folyton folyvást azt kívántam, hogy bárcsak vége lenne ennek az egész nyomozásnak, hogy végre ismét nyugodtan élhessük az életünket. Vissza akartam kapni a férjemet" - nyilatkozta az asszony, aki nem tudta felfogni, hogy a férfi aki egykor szerelmet vallott neki és feleségül kérte, megpróbálta megölni. 

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

Az eredeti perben az esküdtszék nem tudott ítéletet hozni, az ezt követő tárgyaláson azonban már életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a férfit.

Justice Sweeney bíró szerint Emile Cilliers egészen kivételes érzéketlenséggel rendelkezett, és úgy jellemezte a férfit, mint egy "olyan személyt, aki semmitől sem riad vissza, hogy kielégítse a saját vágyait".

A Cilliers elleni tárgyaláson az esküdtek megtudhatták, hogy a férfi hatalmas mennyiségű adósságot halmozott fel, és azt remélte, hogy felesége halála esetén hozzájuthat annak 120.000 fontos életbiztosításához. 

Cilliers azt is elárulta a rendőrségnek, hogy viszonya volt egy ausztrál ejtőernyős oktatóval, akivel a Tinderen ismerkedett meg, Victoria pedig elárulta, hogy már egy ideje gyanakodott arra, hogy férje hűtlen lett hozzá, és ezért azt tervezte, hogy elhagyja őt. 

Forrás: ladbible.com

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről