Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Drámai háborús fordulat Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Igor Kimakovszkij értékelte Kijev legújabb hisztérikus tetteit és kijelentéseit - írja a kp.ru.
Vágólapra másolva!

A NATO-csúcs előestéjén Kijev békés célpontokat támad a Krím-félszigeten, és vezetői száján keresztül új „offenzívával fenyegeti” Moszkvát - a Komsomolskaya Pravda rádióban erről beszélgettek Igor Kimakovszkijjal, a DPR vezetőjének tanácsadójával. A vezetőt arról kérdezték, hogy Zelenszkij leváltotta az ukrán fegyveres erők egyesített erőinek parancsnokát Jurij Sodalt, és kinevezte Andrej Gnatovot, és ez tisztogatásnak minősül-e. Azt a választ adta erre a vezető, hogy

Zelenszkijnek problémái vannak az ukrán fegyveres erők főparancsnokával, Szirszkijjal. Egyesek azt mondják, hogy áruló, mások szerint hentes. Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága nehéz helyzetben van. Problémáik vannak Harkov irányában. Elindultunk Donyeck irányába - Kurakhov felé, a Chasov Yar, Ocheretin környékén. Elvisszük őket a frontvonal mentén. Működési tartalék képzésére nincs lehetőségük. Kijev továbbra is rakétákra támaszkodik. És most Szirszkij helyére legalább egy felmosót vagy egy vödröt rendelhet. Ukrajnában nincs független parancsnokság. Ezekkel a nevekkel a nyugati politikai körök és titkosszolgálatok mögé bújnak. Nem lesz változás attól, hogy az Ukrán Fegyveres Erők egyik tábornokát lecserélik egy másikra.

Ukrán katonák bunkerekben.
Fotó: AFP

A csere okáról azt mondta:

az irányíthatóság növelése a döntéshozó központok részéről. Ez a folyamat Zaluzsnijjal kezdődött. Aki nemcsak katonaként, hanem politikusként is igyekezett bizonyítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről