Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Manfred Weber elképesztően frusztrált ember, megátalkodott ellensége Magyarországnak

Weber
Manfred Weber
Fotó: PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
Manfred Weber egy elképesztően frusztrált személyiség, aki a mai napig nem felejtette el azt, hogy a magyar kormány milyen szerepet játszott az ő bizottsági elnöki ambíciói meghiúsulásában 2019-ben. Azóta megátalkodott ellensége Magyarországnak, egyetlen alkalmat sem hagy ki arra, hogy az országot támadja - mondta el Dornfeld László az Origónak. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint a Néppárt a mérleg nyelveként funkcionál, de a jobboldali fordulat helyett a baloldallal történő elvtelen lepaktálást, a béke helyett a háborút választotta.
Vágólapra másolva!

Brüsszelben új uniós vezetőket választottak. Beváltották az előzetes várakozásokat a meghozott döntések?

Már az előző heti informális állam- és kormányfői találkozó után felröppentek azok a hírek, amik arról szóltak, hogy a Néppárt a baloldallal paktált le. Akkor is már világosan látszott, hogy a meggyengült német-francia liberális tengely felsorakozik von der Leyen mögött. Ebben nagy szerepe volt Macron francia elnök megalázó hazai vereségének is, hiszen ő korábban más jelöltek nevét lebegtette, mint például a keményvonalasan globalista Mario Draghi. 

Az odahaza a választóktól hatalmas pofont kapó politikusok siettek, hogy legalább Brüsszelben be tudják biztosítani a globalista, háborúpárti uralmat. 

Hiszen június 30-án és július 7-én már törvényhozási választásokat tartanak Franciaországban, ahol minden előrejelzés szerint tarolni fog a Marine Le Pen nevével fémjelzett szuverenista jobboldal.

Ursula von der Leyen, UrsulavonderLeyen, Manfred Weber, ManfredWeber, montázs
Fotó: AFP/Michael Buholzer, Attila Kisbenedek

Jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezett új vezetők munkáját is körvonalazza. A döntés azonban nem volt teljesen egyhangú. Orbán Viktor és Giorgia Meloni nem támogatta a javaslatot. Miért ők ketten?

Mert a brüsszeli elit továbbra sem vesz tudomást a választói akaratról. Tovább támogatják a háborút, Ukrajnával kötöttek is egy biztonsági kötelezettségvállalási megállapodást, aminek tizenkét oldalából tizenegy és fél oldal azzal van tele, hogy az EU milyen módon támogathatná a háborút. 

A maradék fél oldal tartalmazza az ukrán vállalásokat: mind politikai lózung csupán. Miközben a vezetők milliárdokat ölnek az értelmetlen háború elnyújtásába, az európai biztonságot nem akarják erősíteni, pedig a védelmi ipar támogatása a magyar soros elnökség egyik fontos pontja. Akárcsak a versenyképesség növelése, amelyet az elmúlt évek globalista ámokfutása tönkretett Európában: a Kína elleni gazdasági háború, az Oroszország elleni szankciók (amelyek leválasztották a kontinenst az olcsó energiáról), az elhibázott zöldítési program. A globalisták továbbra sem Európa és az ott élők érdekei szerint akarnak cselekedni, az ő tevékenységük nyomán csak romlani fog a kontinens helyzete a globális politikai színtéren.

Milyen európai politizálásra lehet számítani annak tükrében, hogy háborúpárti koalíció alakult, a Néppárt elárulta/becsapta a szavazóit, nem jobbra, hanem balra nyitott?

A most megkötött elvtelen, hazug háborúpárti koalíció kapcsán nagy kérdés lesz, hogy kibírja-e az egyáltalán a július 16-i EP plenáris ülésig. Ugyanis a liberális Renew már most elvesztette a képviselői harmadát, és az sem kizárt, hogy további pártok hagyják el. Eközben a jobboldalt erősíteni fogja Le Penék várható győzelme Franciaországban. Ugyan a koalíció másik két tagja tartja a pozícióit, 2019-ben a szocialisták harmada von der Leyen ellen szavazott, és most tudunk róla, hogy a néppártiak között is lesznek ellenzői. Akkor mindössze kilenc szavazatnyi többséggel választották meg. Ez nagyon nehézzé teszi az ő jelölését bizottsági elnökként, hacsak nem tudnak bevonni más pártokat. Melonit és az Európai Konzervatívokat vagy a Zöldeket próbálhatják még meg addig bevonni. Azt ők is világosan tudják, hogy ha von der Leyen elbukja a jelölést, úgy bizonyosan kénytelenek lesznek ők is változtatni az eddigi politikájukon. Az egészben nem szabad lebecsülni a Néppárt szerepét, amely jelenleg a mérleg nyelveként funkcionál, de a jobboldali fordulat helyett a baloldallal történő elvtelen lepaktálást, a béke helyett a háborút választotta.

Ukrajna, háború, katona
Ukrán katonák Toretszk térségében
Fotó: AFP/Roman Pilipey

Manfred Weber eddig is bizonyította, hogy háborúpárti, migrációpárti, Magyarország ellensége. Tőle mi várható a következő időszakban? 

Manfred Weber egy elképesztően frusztrált személyiség, aki a mai napig nem felejtette el azt, hogy a magyar kormány milyen szerepet játszott az ő bizottsági elnöki ambíciói meghiúsulásában 2019-ben. 

Azóta megátalkodott ellensége Magyarországnak, egyetlen alkalmat sem hagy ki arra, hogy az országot támadja.

Az ő dicstelen vezetése alatt vesztette el teljesen jobboldali értékrendjét a Néppárt, amely ma már egy globalista liberális tömörülés, ami ma már föderalista, feltétel nélkül támogatja a háborút, a gendert és a migrációt. Ebben az elképesztő önfeladásban óriási felelőssége van Manfred Webernek, akárcsak abban a kudarcos európai politikában, amit a támogatásával Ursula von der Leyen folytatott.

Mennyire lesz nehéz hazánk helyzete egy ilyen uniós vezetői gárdával, és mire számíthatunk a soros magyar uniós elnökség során?

A választás után néhány nappal bejelentette az EU Bírósága azt az ítéletet, amellyel rekordösszegű, 80 milliárd forintos büntetésre ítélték Magyarországot, ami naponta 400 millió forinttal nő. Ugyanez történt 2022-ben, mikor a választások után bejelentette von der Leyen, hogy elindítják azt a jogállamisági eljárást, aminek a végén önkényesen visszatartották a nekünk jog szerint járó uniós forrásokat. 

Egyértelmű már csak ezen tény alapján, hogy a brüsszeli elitet nem rettentette vissza a vereség, sőt talán még fel is bőszítette, ugyanúgy támadni fogják hazánkat, mint előtte. 

Ez bizonyára rányomja majd a bélyegét a magyar elnökségre is, amelynek munkáját minden lehetséges módon gáncsolni fogják, amit a jól ismert hazudozás követ majd, illetve a magyar eredmények eltagadása. A brüsszeli elit minden egyes alkalmat megragad majd arra, hogy saját dominanciáját biztosítani tudja az elkövetkező években.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről