Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az amerikai különleges erők csoportja egy iszlám terrortámadásra figyelmeztet

Vágólapra másolva!
Az amerikai különleges erőket képviselő csoport a héten levélben arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokat egy rendkívül nagy veszély fenyegeti, mégpedig Joe Biden elnök katasztrofális külpolitikája és nyitott határpolitikája miatt egy súlyos iszlám terrortámadás - írta a Daily Wire.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Különleges Műveletek Szövetségének (SOAA) elnöke, Christopher Miller, aki Donald Trump elnök első hivatali idejének végén megbízott védelmi miniszter volt, levelében azt írta, hogy a szervezet 

komolyan aggódik az Egyesült Államokon belüli célpontok, valamint az amerikai és szövetséges külföldi érdekek elleni terrortámadások jelenlegi megnövekedett kockázata miatt."

A szervezet úgy látja, Biden katasztrofális afganisztáni kivonulása az egyik fő oka annak, hogy a fenyegetettség ilyen magas. A kivonulás hatására ugyanis olyan iszlám terrorista csoportok erősödhettek meg újra a térségben, mint az ISIS és az Al-Kaida.

Az Egyesült Államok elvesztette jelentős hírszerzési képességeit a régióban, így a szövetségi hatóságok vakokká és süketté váltak a régióból érkező fenyegetésekkel szemben" 

- áll a levélben. Hozzátették: "Az Afganisztánon belüli új és korábbi terrorista kiképzőtáborok létrehozása és újjáépítése az Iszlám Állam regionális ágának sikeres, halálos támadásaihoz vezetett Iránban, Oroszországban és máshol lévő célpontok ellen, ami tovább erősíti azt a feltételezést, hogy az Egyesült Államok veszélyben van".

Azt írták:

"Ezt a kockázatot súlyosbítják a közel-keleti fejlemények és a porózus, nem biztonságos déli határ, amelyen keresztül számos olyan esetet láttunk, amikor terroristák figyelőlistán szereplő és más, ellenséges országokból származó személyek próbáltak meg bejutni az Egyesült Államokba - és ezekről csak azért tudunk, mert észlelték őket" - tette hozzá a levél. 

Nem tudjuk, hogy hány további terrorista tartózkodik már jelenleg is az Egyesült Államok területén."

A lap emlékeztet, hogy korábban számos szövetségi minisztérium és ügynökség tett már hasonló kijelentéseket az Egyesült Államokat jelenleg fenyegetéseivel kapcsolatban. Christopher Wray, az FBI igazgatója tavaly azt vallotta, hogy külföldi terroristák megpróbálták kihasználni Biden nyitott határpolitikáját, hogy támadásokat hajtsanak végre az Egyesült Államok ellen.

Amikor megkérdezték, hogy hasonló-e a helyzet, mint amivel az Egyesült Államok szembesült a szeptember 11-i merényletek előtt, amikor a tisztviselők azt mondták, hogy „villogó piros lámpákat” láttak, hogy valami történni fog, Wray így válaszolt: "Mindenhol villogó fényeket látok, bárhová fordulok".

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről