Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Kínos részletek derültek ki az amerikai elnök fiának drogügyeiről

Vágólapra másolva!
Hunter Bidennek tavaly októberben kezdődött el a büntetőeljárása. Azzal vádolják, hogy hazudott a drogfogyasztási szokásairól, amikor fegyvert és lőszert vásárolt. A vád súlyos, mivel 25 év börtönt is kaphat, ha bűnösnek ítélik. Ez az első eset a történelem során, hogy egy hivatalban lévő amerikai elnök fiának ilyen súlyos vádakkal kell szembenéznie.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, megkezdődött az amerikai elnök fiának bírósági büntetőtárgyalása és akár börtönbe is kerülhet Hunter Biden. Tavaly már adócsalással is megvádolták a Biden család fekete bárányát. Hunter Biden októberben már bíróság elé állt, akkor megúszta a börtönt.

President Joe Biden's son, Hunter Biden, goes on trial for illegal firearm possession

Miért került most újra bíróság elé Hunter Biden?

A szövetségi ügyészek lezárták a Hunter Biden elleni büntetőeljárást, miután az utolsó két tanút is meghallgatták. Hunter ügyvédje, Abbe Lowell elmondta, hogy az egyik tanú, Jason Turner abban a fegyverboltban dolgozott, ahol a vádlott a revolvert vásárolta. Egy másik tanú Ron Palmieri volt, a bolt tulajdonosa - aminek a kukájában megtalálták a kidobott fegyvert. 

Egy törvényszéki FBI ügynök eskü alatt azt vallotta, hogy "minimális" mennyiségű kokaint találtak abban a bőrtokban, amiben Hunter Biden fegyvere volt. A tanú azonban kihangsúlyozta, hogy nem tudja biztosan megmondani, hogyan került oda a kokain, vagy hogy kié volt.

Az amerikai elnök fiát azzal vádolják, hogy hazudott a kábítószer-fogyasztási szokásairól egy nyomtatványon, amikor 2018. október 12-én a fegyvert és lőszert vásárolt egy delaware-i fegyverboltban.

Az 54 éves Hunter ártatlannak vallotta magát a vádakkal szemben, és védője szerint akkoriban gyógyulófélben volt, ezért nem hazudott a papíron. Az elnök fia akár 25 év börtönbüntetésre is számíthat, ha elítélik. 

Hunter Biden Gun Trial Continues In Delaware

Az esküdteknek a következő történetet mesélte Hunter volt barátnője - Hallie Biden:

11 nappal azután, hogy Hunter megvette a fegyvert, a volt barátnője, Hallie Biden megszabadult a revolvertől. Hallie elmondta, hogy miután meghalt férje, Beau Biden (Hunter bátyja) Hunter nyújtott neki támaszt és bevezette a crack és kokain fogyasztásba a kapcsolatuk alatt.

Hallie elmondta a bíróságon, hogy akkor találta meg a revolvert, amikor Hunter teherautóját takarította."Pánikba esett" és betette a fegyvert egy zacskóba, majd egy helyi élelmiszerbolt szemetesébe dobta.

Később egy férfi találta meg a fegyvert az élelmiszerbolt szemetesében, aki értesítette a hatóságokat.

Az ABC Newsnak adott interjújában az amerikai elnök azt mondta, hogy elfogadja fia perének kimenetelét, és nem fog kegyelmet adni neki, ha elítélik. Ahogy a héten megkezdődött a per, Joe Biden azt mondta, hogy elnökként nem nyilatkozna, de apaként "határtalan szeretetet" érez fia iránt. Hunter Biden szeptemberben újabb vádakkal néz majd szembe a bíróságon, azzal vádolják, hogy nem fizetett be 1,4 millió dollár (507 millió forint) adót - írja a BBC.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről