Brutális pénzbírságot kapott egy influencer, amiért kiment egy tengerpartra

Vágólapra másolva!
1800 eurós (nagyjából 720 ezer forintos) pénzbírságot szabtak ki egy dubaji influenszerre, aki egy gyönyörű rózsaszínű, turistáknak tiltott tengerpartra lépett Szardínián, és még le is filmezte a látogatást.
Vágólapra másolva!

Az influenszer gumicsónakkal érkezett a szardíniai Spiaggia Rosába, és a hatóságok sikeresen elkapták, miután videókat tett közzé a kirándulásról. A rózsaszín homokjáról híres strand az apró szardíniai Budelli szigetén található. A brazil származású, de Dubaiban élő nő az olasz sajtó szerint figyelmen kívül hagyta a tiltó táblákat, és videót töltött fel a Rogeriaguiadubai Instagram-fiókjára, amelynek több mint 35 ezer követője van. A fiókot június 15-én, szombaton azonban zárolta - számolt be a Mirror.

A Budellit is magában foglaló La Maddalena szigetcsoport parti őrségének tisztjei látták a felvételt, majd úgy döntöttek visszaküldik Dubajba a nőt. A tisztek később értesítették őt az 1800 eurós pénzbírságról, amelyből 300 euró (nagyjából 120 ezer forint) a tilalom figyelmen kívül hagyásáért járt, 1500 euró (nagyjából 600 ezer forint) pedig azért, mert olyan hajóval érkezett, amely nem rendelkezett a Budellire szükséges belépési engedéllyel.

Szardínia
A szardíniai rózsaszín part.
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Alexandra Suslova/Shutterstock. 


A videón az volt látható, ahogy az influenszer "csodálatosnak" ítélte a La Maddalena Archipelago Nemzeti Park strandját, majd a lábnyomait mutatta a homokban.

A Spiaggia Rosa rózsaszín homokját zúzott kövületek, kristályok, korallok és elhullott tengeri állatok alkotják, amelyek egyvelege rózsaszín árnyalatot ad a homokban.

 A strand korábban rózsaszínebb volt, azonban a turizmus növekedése miatt, - a látogatók elkezdték lopni a rózsaszín homokot, hogy eladják vagy emléktárgyként tartsák - a rózsaszín árnyalat kezdett halványodni.

Ennek eredményeként az olasz kormány 1994-ben megtiltotta a turisták számára, hogy a strandra belépjenek, csak hogy megóvják azt. A nyár folyamán a látogatók egynapos kirándulásokat tehetnek a szigetre, de nem tartózkodhatnak a strandon. A turisták az engedélyezett hajókirándulásokból láthatják a strandot, de nem érinthetik meg a homokot, és nem léphetnek rá.

Az elmúlt években sok influenszer került bajba, miután olyan helyszíneket és látnivalókat kerestek fel, amelyeket nem kellene. 2024 áprilisában a honolului hatóságok bejelentették, hogy lezárják a történelmi Haiku lépcsőt, miután számos turista által történt birtokháborítás. Mallorcán a közelmúltban tiltakozók megkísérelték „visszaszerezni” azt a strandot, amely az influenszereknek köszönhetően nyaralóhellyé vált.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről