Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Megölték az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét

Vágólapra másolva!
Megölték az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat egy magas rangú vezetőjét Szíriában, a légicsapást az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteket irányító katonai parancsnoksága (CENTCOM) hajtotta végre.
Vágólapra másolva!

Megölték az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat egy magas rangú vezetőjét egy szíriai légicsapásban, amelyet az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteket irányító katonai parancsnoksága (CENTCOM) hajtott végre - közölte az amerikai hadsereg csütörtökön.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága légicsapást hajtott végre Szíriában, megölve Oszáma Dzsamal Mohamed Ibrahim al-Dzsanabit, az Iszlám Állam egyik magas rangú tisztviselőjét

- közölte a CENTCOM szerdán az X-en közzétett bejegyzésében. 

A vezető halála meg fogja zavarni az Iszlám Állam azon képességét, hogy információt szerezzen és terrortámadásokat hajtson végre

- tették hozzá. A CENTCOM szerint nincs arra utaló jel, hogy civil áldozatokat is követelt volna a légicsapás.    

Iszlám,Állam
Az Iszlám Állam aktivistái, illusztráció! 
Fotó: Twitter

Az Egyesült Államok csapatai azzal a céllal állomásoznak Szíriában, hogy megakadályozzák az Iszlám Állam újjáéledését. A katonák a Kurd Népvédelmi Erők (YPG) és szövetségesei által ellenőrzött területeken állomásoznak az országban.

Annak ellenére, hogy 2019-ben bejelentették a terrorhálózat feletti katonai győzelmet, sejtjei még mindig aktívak az országban. Körülbelül 700 amerikai katona tartózkodik még mindig Szíriában egy washingtoni védelmi tisztviselő szerint.

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták". Iszlamista indíttatású terrormerénylet előkészítésének gyanújával tartóztattak le három fiatalkorút a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.

Tádzsikisztánban őrizetbe vettek kilenc embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük lehet a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban elkövetett tömeges lövöldözéshez, valamint az elkövetőként bejelentkezett militáns iszlamista csoporthoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről