Milliós kártérítést fizet a légitársaság, aminek a fedélzetén egy ember meghalt, többen megsérültek a turbulencia miatt

Vágólapra másolva!
A Singapore Airlines felajánlotta, hogy kártérítést fizet azoknak, akik megsérültek egy Londonból Szingapúrba tartó járaton, amely súlyos turbulenciába került.
Vágólapra másolva!

A légitársaság a közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt írta, hogy 10 000 dollárt (3 millió forint) ajánl fel azoknak, akik kisebb sérüléseket szenvedtek.

A súlyosabb sérüléseket szenvedett utasok számára a légitársaság „25 000 dolláros (8 millió forint) előleget biztosít az azonnali szükségleteik finanszírozására”, és megbeszéléseket folytat a továbbiak figyelembevételével - írja a CNBC.

Májusban egy 73 éves brit utas meghalt, és több tucatnyian megsérültek, amikor az SQ 321-es járat Mianmar felett turbulenciába került.

A gépet a baleset után Thaiföldre irányították át.

Az SQ 321-es járatán utazó több mint száz embert egy bangkoki kórházban kezelték az incidens után.

A The Guardian szerint az első vizsgálatok megállapították, a repülőgép túl nagy gyorsasággal gyorsult fel és le, és 4,6 másodperc alatt mintegy 54 métert zuhant. Az utasok elmondták, hogy a személyzet és a biztonsági övvel nem rendelkező utasok az utastér mennyezetének csapódtak.

A kórház, ahol az utasokat kezelik, közölte, hogy gerincvelő-, fej- és izomsérülések keletkeztek.
 

A Boeing 777-300ER típusú repülőgép fedélzetén 211 utas - köztük sok brit, ausztrál és szingapúri - és 18 fős személyzet tartózkodott az incidens idején. 

A társaság közölte, hogy a járat összes utasának teljes viteldíj-visszatérítést ajánl fel, beleértve azokat is, akik nem szenvedtek sérülést.

Ezenfelül a Singapore Airlines közölte, hogy az utasok az Európai Unió vagy az Egyesült Királyság előírásainak megfelelően késési kártérítést kapnak.

A légitársaság emellett 1000 szingapúri dollárt (200 ezer forint) ajánlott fel minden utasnak az azonnali költségek fedezésére, és kérésre gondoskodott arról, hogy a hozzátartozók a thaiföldi fővárosba repülhessenek - írja az Inews.

A nemzetközi szabályok szerint a légitársaságoknak kártérítést kell nyújtaniuk, ha az utasok megsérülnek vagy meghalnak a repülőgépen.
Az eset felhívta a figyelmet a biztonsági övek használatára, mivel a légitársaságok általában lehetővé teszik az utasok számára, hogy normál utazási körülmények között kioldják az öveket - írja a BBC.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!