A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Emberek ezrei rekedtek a manchesteri repülőtéren

Vágólapra másolva!
Az összes járatot törölték a manchesteri repülőtér két fő terminálján, miután egy "jelentős áramszünet" fennakadást okozott éppen a nyári szünet kezdetén – írta meg a BBC.
Vágólapra másolva!

Hosszú sorokban állnak és várnak az utasok az Egyesült Királyság egyik legnagyobb repülőterén, Manchesterben. Több mint 100 induló járatot töröltek, a bejövőket pedig átirányították a korai órákban jelentkező leállás után. Az 1-es és 2-es terminálon az áramszünet a poggyászokat kiadó és a biztonsági rendszereket is érintette. A Jet2 közleménye szerint a rakodók nem tudtak csomagokat felpakolni a repülőgépekre, így az utasok egyelőre csak kézipoggyásszal tudtak felszállni. 

A 3-as terminálon keresztül repülő utasoknak a megszokott módon kell a repülőtérre jönniük, de késésekre számíthatnak

 – mondta a repülőtér szóvivője a BBC-nek, majd hozzátette, a már ott lévő utasok járatai prioritást élveznek, elnézését kérnek az áramszünet miatt és már dolgoznak a problémán.

A helyzetet bonyolította, hogy többször is megszakadt az áramellátás még azután is, hogy a repülőtér tartalék áramellátása bekapcsolt, amikor a főrendszer leállt. A közösségi média tele van az utasok panaszaival. Van, aki a bejelentkezési pultoknál, más az útlevél-ellenőrzésnél rekedt, de olyan is akadt, aki a személyzet megfelelő kommunikációját hiányolta a "káoszban". 

A posztok jól mutatják, hogy az emberek sötétben állnak, hiszen a lámpák sem működnek. 

A repülőtér tájékoztatása szerint már van áram, de még időbe telik, amíg minden visszaáll a megszokott rendbe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!