Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Marihuána miatt halt meg egy fiatal nő Kanadában

Vágólapra másolva!
Egy 22 éves kanadai nő meghalt, miután a rendszeres marihuána szívás miatt kannabionid hyperemesis szindróma alakult ki nála. Folytonos hányás és hasi fájdalom miatt került be a kórházba, majd leállt a szíve. Sikerült újraéleszteni, de az agya túl sokáig nem kapott oxigént.
Vágólapra másolva!

A 22 éves nő már 14 évesen elkezdett drogozni, azóta pedig rendszeresen szívott marihuánát. A rendszeres drogozás miatt kannabionid hyperemesis szindróma alakult ki nála, aminek az egyik tünete a folytonos hányás. Hogy ezt megelőzze, gyógyszert szedett hányás ellen, azonban ezzel tovább gyengítette a szervezetét. 

A kórházba folytonos hányással és hasi fájdalmakkal került be, majd szabálytalan lett a szívverése. Később teljesen leállt a szíve. Az újraélesztés sokáig tartott, az agya pedig ez idő alatt nem jutott oxigénhez. Az orvosok végül agyhalottnak nyilvánították. 

Képünk illusztráció 
Fotó: pixabay.com

Az orvosok megállapították, hogy a nő halálát a szabálytalan szívverése okozta, amit a hányás miatt alacsony káliumszint és a rendszeresen szedett gyógyszerek idéztek elő. Voltak genetikai mutációi is, amik szintén hozzájárultak a halálához. 

Az orvosi szakirodalomban ezelőtt csak két haláleset történt kannabionid hyperemesis szindróma miatt. 

A nő a halála előtt hat hónapban többször is volt kórházban a hányások miatt, amik körülbelül egy hétig tartottak. Szinte minden vizsgálatnál kiderült, hogy alacsony a káliumszintje, amit kezeltek is az orvosok - írja a Daily Mail

Ahogy korábban megírtuk, a német rendőrség arra biztatta az angol futballszurkolókat, hogy a Németország-Skócia mérkőzéssel rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságon a alkohol helyett marihuánát szívjanak.

Húsz kiló kábítószert találtak egy csomagban a Ferihegyi repülőtéren februárban. A pénzügyőrök áruforgalomban ellenőrizték a csomagokat, amikor erős, marihuánára emlékeztető szagra lettek figyelmesek, amely négy, fekete fóliába tekert dobozból szivárgott, így a NAV munkatársai felnyitották a csomagokat. 

Márciusban arról is írtunk, hogy műhelyében árulta a drogot egy autószerelő Tiszaalpáron. Egy kiskunfélegyházi férfi a műhelyében ismerkedett meg egy tiszaalpári férfival, akitől először csak vette a drogot, majd a férfi, mikor rájött, hogy mennyit lehet keresni a kábítószer kereskedelemmel, azután saját maga kezdte el termeszteni. A férfi a drogok mellett elképesztő mennyiségű potencianövelőt is árult.

Egy cambridgeshire-i házban tartott drograzzia során áprilisban a hatóságok két férfit találtak egy kis épületbe zárva. A férfiakat egy melléképületbe zárva találták meg, arra kényszerítették őket, hogy egy üvegházban éljenek és kannabiszvirágokat gondozzanak.

Kannabiszt termesztettek egy ócsai házban is: kétszázötven tő kannabiszt találtak a nyomozók. A rendőrök a házban elfogtak egy 41 éves táborfalvai férfit, akit kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről