Németország
ÉLŐ
Dánia

Felejthetetlen élményt ígér a Universal filmstúdió első brit vidámparkja

Vágólapra másolva!
A Universal filmstúdió vidámparkot tervez nyitni az Egyesült Királyságban. A szórakoztatóközpont az év 365 napján nyitva tart majd és 500 szállodai szoba épül a közelben. A tervek szerint egy olyan éttermet is felhúznak a vidámparkban, ami a belépőjegyet nem vásárlók számára is nyitva áll majd.
Vágólapra másolva!

Új részletek kerültek nyilvánosságra az Universal filmstúdió első brit vidámparkjáról - többek között, hogy a látványosság az év 365 napján nyitva lesz. A Universal Destinations & Experiences - amely a Sky anyavállalatának, a Comcastnak a tulajdonában van - földterületet vásárolt Bedford közelében, mivel Európa legnagyobb, évente több millió látogatót befogadó vidámparkját, valamint egy 500 szobás szállodát és egy éttermet is fognak építeni.

Az Universal gazdasági hatáselemzése, amelyet a helyi gazdasági minisztérium kérésére készítettek el - és ma tettek közzé - azt sugallja, hogy a szórakoztató park évente 50 milliárd font (23 450 milliárd forint) hasznot fog hozni az Egyesült Királyság számára.

Az elemzés szerint a projekt 20 000 munkahelyet teremt az építési időszak alatt, amelynek csúcspontján 5000 munkás dolgozik majd a helyszínen.

A megnyitó után a park kezdetben 8000 új munkahelyet teremt a környéken, ami az idő előrehaladtával tovább nő majd. A vállalat kötelezettséget vállalt a munkavállalók minimum bérével kapcsolatban. Az Universal közel 500 hektárnyi területet vásárolt Bedfordtól délre, és további 60 hektár megvásárlására van opciója. Az új park, amelynek építési ideje körülbelül hat év lesz, egy egykori téglagyár területén épülhet fel.

Elmondhatom, hogy ez egy világszínvonalú park lesz, minden olyan élménnyel, amit az emberek imádnak, és amely a legnépszerűbb filmeken, videojátékokon és történeteken alapul majd

- mondta Page Thompson, a vállalat egyik felelős elnöke.

A Universal Destinations & Experiences jelenleg öt vidámparkkal rendelkezik világszerte - az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában és Szingapúrban. A Disneyland Paris, amely a hozzá tartozó Walt Disney Studios Parkkal együtt jelenleg Európa legnagyobb vidámparkja, évente mintegy 15 millió látogatót vonz.

Új részletek

Az első fázis tervei alapján a vidámpark és egy 500 szobás szálloda mellett, egy éttermet is felépítünk, ahová az emberek akkor is be tudnak ülni, ha nincs jegyük a vidámparkba 

- mondta Thompson. A cég terve, hogy a brit park az év 365 napján nyitva lesz, akárcsak a többi nagy vidámparkjuk világszerte - írja a Sky.

Ha már vidámpark a téma, korábban írtunk arról, hogy melyek a legjobb és legizgalmasabb vidámparkok a világban. Ezt követően pedig azt is összeszedtük olvasóinknak, hogy melyik vidámparkok vannak közel Magyarországhoz és melyik-milyen élményt kínál. Arról is beszámoltunk már, hogy több milliárd dollárt költött a Disney arra, hogy a vidámparkok látogatói sikítsanak - videók.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről