A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több halálos áldozata van egy benini nemzeti parkban történt támadásnak

Vágólapra másolva!
A benini biztonsági erők hét tagja és öt erdőőr halt meg egy fegyveres csoporttal történt összecsapásban, az eset múlt hét szerdán történt a a Benin W Nemzeti Parkban.
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló információk alapján a benini biztonsági erők legalább hét tagja és öt természetvédelmi nonprofit szervezetnél dolgozó őr halt meg egy fegyveres csoport támadásában a Benin W Nemzeti Parkban, olvasható az ABCNews-on megjelent cikkben. 

 A támadás múlt hét szerdán történt, nem messze a Mékrou folyótól a 10 000 négyzetkilométeres parkban, amely Burkina Fasóval és Nigerrel határos. A benini hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a támadásról. 

Az utóbbi időben a területen egyre gyakoribbak a fegyveres összecsapások, mivel egyre több dzsihádista szervezet jelent meg a térségben. Jelenleg még nem világos, hogy melyik dzsihádista csoport hajtotta végre a támadást.

A közelmúltban Burkina Faso és Niger fegyveres erői is jelezték, hogy a hatalmas nemzeti parkok érintetlen területeit a különböző szervezetek előszeretettel használják bázisukként. Az al-Kaidához köthető JNIM csoport a Száhel-övezetben volt a legaktívabb, legutóbb pedig olyan part menti nyugat-afrikai államokban jelentek meg, mint Benin és Togó. 

Idén Dél-Afrikában történt egy megrázó eset, amikor is egy brit házaspárt raboltak és gyilkoltak meg terroristák. Nigéria is számos problémával néz szembe jelenleg. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!