Donald Trump: Nem hagyhatjuk, hogy a gonosz győzedelmeskedjen

Vágólapra másolva!
Soha korábban nem volt annyira fontos, mint most, hogy egységesek, erősek és elszántak maradjunk, és amerikaiként megmutassuk valódi jellemünket - írta Donald Trump vasárnap a Truth Social nevű közösségi oldalon pár órával az ellene elkövetett merénylet után.
Vágólapra másolva!

 Nem hagyhatjuk, hogy a gonosz győzedelmeskedjen"

üzente a republikánus párti elnökjelölt-aspiráns, aki azt is írta, hogy "csakis Isten akadályozta meg, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen".

A Politico hírportál Trump kampánystábjának egy belső feljegyzésére hivatkozva arról adott hírt, hogy megerősítik a fegyveres biztonsági őrök jelenlétét a kampányhelyszíneken a támadás után.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Donald Trump amerikai elnökjelölt az ellene elkövetett merénylet után
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

A feljegyzésben arra is felszólították a kampánystáb tagjait, hogy vasárnap maradjanak távol a washingtoni és West Palm Beach-i irodáktól.

Azt is kérték tőlük, hogy semmilyen formában ne kommentálják a nyilvánosságban a szombati pennsylvaniai kampányrendezvényen elkövetett támadást, amelyben Trump könnyebben megsebesült.

A merénylet után az elnökjelölt lánya, Ivanka Trump nyilvánosan, az X felületén üzent édesapjának. Ezeket a megható sorokat írta:

Köszönöm a szeretetet és az imákat édesapámért és a mai értelmetlen erőszakos cselekmények többi áldozatáért a pennsylvaniai Butlerben. Hálás vagyok a titkosszolgálatnak és az összes többi rendfenntartónak a mai gyors és határozott fellépésükért. Továbbra is imádkozom országunkért. Szeretlek, apa, ma és mindig

– írta Ivanka Trump X-bejegyzésében.

Miként arról az Origo beszámolt, helyi idő szerint szombat délután merényletet követtek el Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen. Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI, azonosította az elkövetőt: a 20 éves Matthew Crook lőtt rá többször is Donald Trumpra. A volt amerikai elnök megsérült a merényletben. Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült a támadásban. A merénylőt lelőtték.

Az FBI arra kér mindenkit, hogy minden olyan információt, fotót, videót küldjenek el részükre, ami segítheti a nyomozást. 

Az elnökjelölt sérülése nem bizonyult olyan súlyosnak, hogy lemondja kampánykörútjának következő állomásait. Miként arról beszámoltunk, Donald Trump néhány órával a merényletet követően már New Jerseyben lépett ki a repülőgépből. Ez volt az első nyilvános szereplése az ellene elkövetett merénylet után. Ezt az eseményt élőben közvetítették az Egyesült Államokban.

A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben:

https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/07/ralottek-trumpra-egy-kampanyrendezvenyen-video

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről