A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Egy magyar turista is az Egyiptomnál elsüllyedt luxushajó fedélzetén volt

marsaalam, egyiptom, nyaralás
Vágólapra másolva!
A Mandiner szemléje szerint június 26-án az egyiptomi Marsa Alam közelében egy luxushajót sodortak zátonyra a hullámok, ami komoly sérüléseket okozott a hajótestben, és az Exocet nevű hajó lassan süllyedni kezdett. A fedélzeten egy magyar orvosnő is tartózkodott.
Vágólapra másolva!

A 40 méter hosszú hajó fedélzetén 24 turista, köztük egy magyar állampolgár is tartózkodott. Szerencsére mindenkit sikerült kimenekíteni, mielőtt a hajó végleg elsüllyedt volna – írta meg a Dive Magazine.

A magyar nő is egy egyhetes búvárprogramon vett részt

A Mandiner összefoglalója szerint a Vörös-tenger partján fekvő Marsa Alam egykor kis halászfalu volt, mára azonban az egyik legfelkapottabb úti céllá vált a búvárok számára. A baleset a népszerű Sataya-zátonynál történt, ahol a turisták, köztük a magyar nő is egy egyhetes búvárprogramon vettek részt. 

marsaalam, egyiptom
A kép illusztráció!
Fotó: Tripadvisor

A hajó süllyedését követően az utasokat és a legénységet más hajókra szállították át, és biztonságban visszatértek Marsa Alamba. A magyar orvosnő üzenetben értesítette húgát a történtekről:

ne aggódj, élek, de a hajó elsüllyedt.

A baleset az esti órákban történt, és a mentés kilenc órán át tartott, mire a mentőhajók kikötöttek a parton. Az utasok holmijai, köztük értékes búvárfelszereléseik, a hajón maradtak. Bár másnap búvárok visszamentek a holmikért, de a drága felszerelések nem kerültek elő. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!