Elbarikádozzák az üzleteket a francia nagyvárosokban, rettegnek a szélsőbaloldal és a migránsok tombolásától

tüntetés, párizs
Vágólapra másolva!
A Champs-Élysées több üzlete elbarikádozta magát, és fadeszkákat szereltek az ablakok elé - írta meg a Le Figaro. Az első forduló után is több francia nagyvárosban zavargások és tüntetések voltak.
Vágólapra másolva!

A párizsi Champs-Élysées több üzlete elbarikádozta magát, és fadeszkákat szereltek az ablakok elé - írta meg a Le Figaro (a képek a 15.26-os bejegyzésnél láthatók). A francia nagyvárosban félnek az üzlettulajdonosok, hogy a szélsőbaloldali tüntetők és a migránsok törnek, zúznak, gyújtogatnak majd, miután nyilvánosságra hozzák vasárnap a francia választás második fordulójának eredményét - ha a jobboldal győz, akkor bosszúból, ha nem, akkor örömükben.

Tombolt, gyújtogatott a szélsőbaloldal a hatalmas jobboldali győzelem után

Mint arról az Origo korábban beszámolt, tombolni kezdtek a szélsőbaloldaliak és a migránsok Franciaországban, miután a Nemzeti Tömörülés megnyerte a nemzetgyűlési választások első fordulóját múlt vasárnap. Nantes-ban lövöldöztek is. 

tüntető, párizs
A tüntetők újabb tombolásától tartanak. Fotó: Louise Delmotte/AP

Nantes-ban álarcos szélsőbaloldali bandák támadtak a rendőrökre. Lyonban barikádokat emeltek és tüzeket gyújtottak, és meg akarták rohamozni a városházát. A rendőrök szorították vissza őket. 

A legnagyobb antiszemita, szélsőbaloldali tömeg Párizsban gyűlt össze, a Place de la Republiqué-on. A nemzetgyűlési választások első fordulójában a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés hatalmas győzelmet aratott, simán megelőzve a szélsőbaloldalt és Macron pártját.

A fentebb említettek tükrében nem csoda, hogy mindenki igyekszik felkészülni arra, hogy a választás második fordulója után is lángba borítják majd a szélsőbaloldali tüntetők és agresszív migránsok az utcákat, és erőszakosan tombolnak, törnek és zúznak majd.

Még több fotó ITT tekinthető meg!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!