A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elsüllyedt egy olajszállító hajó a Fülöp-szigetek partjainál

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy Fülöp-szigeteki zászló alatt közlekedő, 1,4 millió liter olajat szállító tartályhajó Manila partjainál csütörtökön. Egy ember eltűnt, négyet orvosi ellátásban kellett részesíteni.
Vágólapra másolva!

1,4 millió liter olajat szállított az a Fülöp-szigeteki zászló alatt közlekedő tartályhajó, ami elsüllyedt Manila partjainál csütörtökön - közölték a hatóságok, amiről az MTI számolt be. 

Keresik a legénység egy eltűnt tagját, eközben próbálják megakadályozni az olajszennyezést. 

A hajó a Fülöp-szigetek középső részén fekvő Iloilo városa felé tartott, amikor kora reggel felborult és elsüllyedt mintegy hét kilométerre Limay várostól.

Versenyt futunk az idővel, és mindent megteszünk, hogy azonnal megfékezzük és megállítsuk az üzemanyag-szivárgást

- mondta Armando Balilo, a Fülöp-szigeteki parti őrség szóvivője egy sajtótájékoztatón.

Fülöp,szigetek,hajó,elsüllyed
A Fülöp-szigeteki parti őrség (PCG) felvételén az elsüllyedt a MT Terra Nova olajszállító tartályhajó legénységét részesítik egészségügyi ellátásban a Melchora Aquino nevű járőrhajó fedélzetén 2024. július 25-én
Fotó: MTI/EPA/PCG

Majdnem négy kilométer hosszú olajfoltot észleltek a forgalmas hajózási útvonalon,

amit, ahogy fogalmaztak, egy erős áramlat sodort kelet-északkeleti irányba. Állítólag, ha a tartályhajó összes olajtartalma kiszivárogna, az a Fülöp-szigetek történetének legnagyobb olajszivárgása lenne. A legénység négy tagját orvosi ellátásban kellett részesíteni. Vizsgálják, hogy az időjárás közrejátszott-e a hajó elsüllyedésében.

A térséget heves esőzések sújtották az elmúlt napokban. 

Tavaly februárban egy 800 ezer liter fűtőolajat szállító Fülöp-szigeteki tartályhajó süllyedt el Mindoro szigeténél. Rakományának egy része kiömlött, beszennyezve a tartomány partvidékének vizeit és strandjait, és súlyos károkat okozva a halászati és idegenforgalmi ágazatnak. 

Az olaj több száz kilométeren át terjedt a világ legváltozatosabb tengeri élővilágának otthonairól ismert vizeken.

Fülöp,szigetek,hajó,elsüllyed
A Fülöp-szigeteki parti őrség (PCG) felvétele a süllyedő MT Terra Nova olajszállító tartályhajóról a Manila-öbölben fekvő Limay város közelében 2024. július 25-én
Fotó: MTI/EPA/PCG

Tizennyolc éve több tízezer liter olaj folyt ki egy tartályhajóból Guimaras központi szigeténél. A baleset miatt elpusztult egy tengeri rezervátum és tönkrementek a helyi halászterületek. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, legalább kilenc ember meghalt és négy eltűnt, miután elsüllyedt egy brit-norvég halászhajó. A hajó 27 embert szállított a Falkland-szigetek partjainál, amikor viharba keveredett és elsüllyedt.

Szeptemberben arról is beszámoltunk, hogy elsüllyedt egy utasokat szállító hajó a Mianmar északi részén levő Csindvin folyón, a balesetben tizenkét ember eltűnt. Tisztviselők később közölték, hogy a tizenkét holttestet meg is találták. A hajón mintegy száz ember utazott, amikor örvénybe került és elsüllyedt Mingin városnál.

A heves téli szélben elsüllyedt egy teherhajó Japán partjainál is. A legénység 13 tagját kimentették, kilencen eltűntek. 

Elsüllyedt egy luxus charter halászhajó Alaszka partjainál is. Akkor egy ember meghalt, négyen pedig eltűntek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!