A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Tizenkét alkalommal szúrt meg egy brit katonát egy őrjöngő férfi

Vágólapra másolva!
Az angliai Kent békés hétköznapjait tegnap brutális támadás rázta meg, amikor egy fiatal férfi eddig ismeretlen okból megkéselt egy brit katonatisztet. Az elkövető 12 szúrást ejtett áldozatán.
Vágólapra másolva!

Keir Starmer, az Egyesült Királyság miniszterelnöke is bejelentést tett az eset kapcsán, melyben elmondta, hogy megdöbbentette és sokkolta az a Kent városában történt eset. A hatóságok egy 24 éves férfit tartóztattak le a a brutális támadás után.

A rendőrség közölte, hogy a támadás indítéka egyelőre ismeretlen, valamint hozzátették, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a férfi szenved-e valamilyen mentális zavarban. Számos kést foglaltak le.

A Sky News úgy tudja, a támadást jelenleg nem kezelik terrorcselekményként.

Egy a közelben tartózkodó nő azt mondta, hogy "hatalmas ordítást" hallott, az ablakához rohant, és látta, hogy a támadó az akkor már földön fekvő katonát szurkálja, majd egy segédmotoros kerékpárral elmenekült a helyszínről.

A kenti rendőrség szerint a negyvenes éveiben járó áldozat állapota súlyos, de stabil, miután helikopterrel kórházba szállították.

Egy másik szemtanú azt mondta, hogy a támadás után egy terepszínű ruhás férfit látott mozdulatlanul a földön.

Kijöttem az utcára és odasiettem. Másfél perccel az eset után, már 10 ember volt a test körül 

- mondta Alex Reynolds.

Az elmondások alapján támadó nyugodtnak tűnt. Egy neve elhallgatását kérő szemtanú azt mondta a Sky Newsnak, hogy először arra gondolt, hogy valamilyen közúti vitát hall, amíg meg nem hallott egy kétségbeesetten sikító női hangot:

Segítség a férjemet leszúrták, tud valaki elsősegélyt nyújtani?

A szemtanú szerint a támadón sisak volt, de nyugodtnak tűnt. Az eset 11 évvel azután történt, hogy Lee Rigbyt meggyilkolták a királyi tüzérségi laktanya közelében, London délkeleti részén.

Sir Keir Starmer az X-en együttérzését és megdöbbenését fejezte ki az esettel kapcsolatban.

A hadsereg vezetője, Sir Roly Walker tábornok borzalmas és kiszámíthatatlan támadásnak titulálta az esetet.

Fegyveres erőink rendkívüli áldozatokat hoznak nemzetünk védelmében, és megérdemlik a tiszteletet. A gondolataim és jó kívánságaim a sebesülttel és a családjával vannak. A hadsereg teljes mértékben támogatja mielőbbi felépülésüket ebből a sokkoló tragédiából.

- mondta. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!