A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több millió migráns él az Egyesült Államokban, hamarosan el fogják venni az amerikaiak elől a munkát

Kamala Harris Joe Biden
Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP
Vágólapra másolva!
A dolgozó és középosztálybeli amerikaiak több mint 30 millió bevándorlóval - köztük legális bevándorlókkal, vízummunkásokkal és illegális bevándorlókkal - versenyeznek a munkahelyekért - derült ki a Pew Research Center felméréséből. Az adatokból világosan látszik, hogy évek óta egyfajta népességcsere zajlik, amelynek az az egyik célja, hogy migráns munkavállalókra cseréljék le az őslakos amerikaiakat.
Vágólapra másolva!

A friss felmérésből az derült ki, hogy 

2022 óta több mint 30 millió legális és illegális bevándorló tartózkodik az Egyesült Államokban és tölt be amerikai munkahelyeket, mely 20 százalékos növekedést jelent az elmúlt 15 évben.

Közölték, hogy azok a migránsok, akik legális úton jutottak be az államokba és 2022 óta munkahellyel is rendelkeznek, számuk 2007 óta csaknem 30 százalékkal nőtt meg. Összehasonlítva, ugyanezen 15 éves időszakban alig 10 százalékkal nőtt azoknak az őslakos amerikaiknak a száma, akiket az Egyesült Államokban foglalkoztattak.

A Breitbart szerint ezek az adatok is azt mutatják, hogy 

az elmúlt években a szövetségi kormány a tömeges migrációt arra igyekezett felhasználni, hogy az amerikai munkaerőt újonnan érkezett migránsok millióival töltse fel, 

akikkel a dolgozó és középosztálybeli amerikaiak kénytelenek felvenni a versenyt a munkaerőpiacon. Ez a fajta politika pedig leginkább Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök idején volt szembetűnő mely az adatokból is kiolvasható.

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal legfrissebb, júniusi adatai azt mutatják, hogy miközben az elmúlt egy évben közel 950 ezer amerikai esett ki az amerikai munkaerőpiacról, addig közel 1,2 millió amerikai munkahely került migránsokhoz.

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, Joe Biden amerikai elnök májusban már kijelentette, hogy szívesen látja a migránsokat, hiszen ők teszik erőssé Amerikát.

A migránsok azok, akik (gazdaságilag) erőssé tesznek minket

- jelentette ki Biden, mellyel már nem is próbálja titkolni, hogy a gazdaságát a migránsok bejövetelére kívánja építeni.

Az egyik oka annak, hogy gazdaságunk növekszik, az önök és sokan mások miatt van. Miért? Mert szívesen látjuk a bevándorlókat

- közölte az amerikai elnök.   

A Biden-kormányzat már 2021. január 20-i beiktatása előtt nyilvánvalóvá tette, hogy – egyetlen elem, a koronavírus-járvány elleni védekezést segítő Title 42 kivételével – a Trump-adminisztráció minden olyan rendelkezését eltörli, ami az irreguláris migráció elleni küzdelmet célozta. A Fehér Ház kommunikációja meghívólevél volt az illegális bevándorlók számára, akik immáron nemcsak a hagyományos kibocsátó országokból, Mexikóból és az ún. Északi-Háromszög (Guatemala, Honduras, El Salvador) államaiból, hanem a világ minden pontjáról kezdtek özönleni az Egyesült Államok déli – és részben északi – határához.

2023 decembere az illegális migráció vonatkozásában minden idők legrosszabb hónapja volt az Egyesült Államok történetében: 371 ezer illegális határátlépőt fogtak el a hatóságok, ebből 301 ezret a mexikói határon.

Miközben a Biden-adminisztráció következetesen tagadja, hogy migrációs válsághelyzet lenne a déli határon, a leginkább érintett tagállamok évek óta próbálják felhívni a washingtoni szövetségi kormány – és a többi tagállam – figyelmét a helyzet súlyosságára.

2024 márciusában a Fox News több riportot is készített a mexikói határhelyzetről. Ezekből olyan megállapítások hangzottak el, hogy 

az illegális bevándorlók Joe Bident szeretnék az Egyesült Államok elnökeként látni, a demokratapárti kormányzat bevándorláspolitikáját pedig a „nyitott kapuk" politikájának látják, és emiatt meghívólevélként értelmezik az országba. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!