80 kilométerre sodródott a parttól egy úszó Japán mellett

Vágólapra másolva!
Egy úszót mentettek ki 80 kilométerre Japán partjaitól, 36 órával azután, hogy a tengerbe sodródott és eltűnt. A huszonegy éves nő két éjszakát töltött az óceánban, mielőtt egy teherhajó észrevette volna.
Vágólapra másolva!

Közel 36 órával az eltűnése után megtalálták és kimentették azt a nőt, akit egy japán tengerparton úszás közben elsodort a víz, mintegy 80 kilométerre a partoktól. 

A 21 éves kínai állampolgárságú nő hétfőn este fél nyolc körül egy barátjával úszott a Shirahama Ohama strandon - közölte csütörtökön a parti őrség. 

A hatóságok nagyszabású keresőakciót indítottak, miután a nő barátja még aznap este riasztást adott le a Shizuoka régió középső részén lévő strandon.

Július 8-án este 7 óra 55 perc körül kaptuk az információt, miután a nő barátja jelentette egy közeli kisboltban, hogy eltűnt

- mondta a japán parti őrség egyik helyi tisztviselője.

A Japán Parti Őrség Yokosuka-i irodájának 2024. július 10-én készült és közzétett felvételén a parti őrség helikoptere látható, amint egy nőt emel ki a tengerből.
Fotó: AFP / Japan Coast Guard Yokosuka Office

A nő elmondta a mentőknek, hogy a tengerbe sodorta a víz, és nem tudott visszatérni a partra. 

A nőt végül szerdán reggel 7:48-kor egy teherhajó vette észre a Chiba-félsziget déli csücskénél lebegve. 

Egy közeli kisebb tartályhajó két legénységi tagja rádión kapcsolatba lépett vele, és kimentették őt.

Egyenes vonalban 80 kilométer van a part és a mentési hely között, de feltételezhetően még nagyobb távolságra sodródott

- mondta a tisztviselő. 

A nőt a mentés után kórházba szállították, nincs életveszélyben - írja a Guardian.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy szörnyű tragédia történt június 16-án az oroszországi Szocsiban. Egy fiatal férfi a barátnőjével sétált a népszerű üdülőváros tengerpartján, a hullámok erejével azonban nem számoltak, és a víz elsodorta mindkettejüket. A férfi kijutott az egyre nagyobb hullámok közül a partra, de a lány nem.

Felfújható gumicsövekkel akartak átkelni többen egy észak-karolinai folyó gátján, de a víz elsodorta őket. Három ember meghalt, kettő pedig eltűnt a Dan-folyón történt balesetben. A holttesteket a gáttól 4-5 kilométerre találták meg. 

Utakat és épületeket mosott el a heves esőzések miatt kialakult áradás New York államban tavaly. A Hudson-völgyben egy harmincas éveiben járó nő megfulladt, miután elsodorta a víz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről