Leállt az eindhoveni repülőtér, számítógépes üzemzavarok okoznak fennakadást Hollandiában

Grote storing legt vliegverkeer Eindhoven Airport plat
Az eindhoveni repülőtéren várakoznak az emberek.
Fotó: ANP via AFP/(C) ROB ENGELAAR
Vágólapra másolva!
Hollandiában számítógépes üzemzavarokat jelentett több kormányhivatal szerdán, Eindhoven repülőterén leállították a forgalmat, a fennakadások a parti őrséget és a katasztrófavédelmet is érintik.
Vágólapra másolva!

A parti őrség mellett az útlevelek és a határok ellenőrzéséért felelős repülőtéri és kikötői hatóság is üzemzavarokat jelentett.

Utrecht város katasztrófavédelme bejelentette, hogy az üzemzavar miatt megszakadt a kapcsolat a segélyszolgálatok kommunikációs rendszerei között. 

Hozzátették, hogy a 112-es segélyvonal mindazonáltal továbbra is elérhető, illetve a nem sürgős esetekre fenntartott vonal is.

Fennakadásokat jelentettek a kormányzat DigiD nevű, az elektronikus közigazgatási ügyintézésre fenntartott oldaláról is, amelyen át a többi között az adóhivatallal is fel lehet venni a kapcsolatot, továbbá társadalombiztosítási ügyeket lehet intézni.

Az NlTimes című holland hírportál a holland közegészségügyi hivatalra hivatkozva azt közölte, jelenleg nehézségekbe ütközik a Covid-19 elleni oltásra történő online időpontfoglalás is; a hivatal szerint a fennakadás elsősorban a mobiltelefon-felhasználókat érinti.

Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés a fennakadások között.

Az üzemzavarok okát vizsgálják.

Júliusban arról is beszámoltunk, hogy informatikai hiba lépett fel a Microsoft Windowsnál, ami világszerte fennakadásokat okozott. Leálltak a bankok és TV-csatornák, Németországban a műtéteket is törölték. Repülőterek állították le járataikat, több ezer utas rekedt a reptereken

Rengeteg utas rekedt a Gatwick repülőtéren is az üzemzavar miatt. Pár napja kibertámadás miatt késtek a gépek és több járatot töröltek a Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtéren.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!