A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Elvették a gyereket a szülőktől, mert nem hagyták, hogy nemet váltson

LMBTQ zászló
Képünk illusztráció
Fotó: ALEX HALADA / AFP
Vágólapra másolva!
Nem akarták, hogy gyerekük pubertásblokkoló hormonkezelést kapjon, ezért elvették a szülőktől a 16 éves lányukat Svájcban.
Vágólapra másolva!

Névtelenséget kérő svájci szülők számoltak be arról, milyen horrortörténetet élnek át azóta, hogy 13 éves lányuk fiúnak nyilvánította magát. A szülőknek bizonyítékaik vannak arról, hogy a gyereküket a tanárai, az iskolai tanácsadók és orvosok is segítették abban, hogy transzként kezdje azonosítani magát, sőt, az iskolában új férfinévvel illették, és fiúként kezdtek hivatkozni rá. 

Amikor a szülők erre rájöttek, panaszt tettek az iskolai tisztviselőknél, aminek a vége azt lett, hogy a svájci kormány 16 évesen elvette tőlük a gyermeket

írja a Zero Hedge hírportál. 

A szülők arról számoltak be, hogy a kormánytisztviselők, a kórház képviselői és az iskola egyesítették erőiket, és a jogi apparátust felhasználva nyomást gyakoroltak rájuk, hogy írják alá azokat a papírokat, amelyekkel beleegyeznek a gyermekük pubertásblokkoló kezelésébe. 

Genf kanton legfelsőbb bírósága a szülők ellen döntött, akik fellebbeztek a dokumentumok átadására vonatkozó végzés ellen. 

Most büntetőjogi felelősségre vonással fenyegették őket, hogy ezt megtegyék. 

Az ADF International nevű szervezet támogatásával a szülők ismét fellebbezni fognak. Mint mondják:

Az állam nem csak azért választott el minket a lányunktól, mert elleneztük az ’átmenetét’, hanem most büntetőjogi vádakkal fenyegetnek minket, ha nem segítjük a ’jogi átmenetét’ a jogi dokumentumok átadásával. Az államnak nem szabadna ilyen hatalommal rendelkeznie. Ha ez velünk megtörténhet, akkor más szülőkkel is megtörténhet. Nem adjuk fel, hogy megpróbáljuk megvédeni a lányunkat, és megpróbálunk fellebbezni a döntés ellen” 

– emelték ki.  

Ahogy arról már az Origo is többször beszámolt, a nemváltoztató műtétek és a pubertásblokkolók nagy kockázattal járnak a gyermekekre, visszafordíthatatlan károsodást okozva, többek között akár meddőséghez is vezethet az efféle hormonkezelés. A transzlobbi azonban régóta igyekszik elhallgatni és tagadni e kockázatok létezését. 

Egyre többen emelik fel azonban a hangjukat a gyermekek nemváltása ellen.  Az Egyesült Királyságban nemrég betiltották a nemváltoztatási eljárásokat a gyermekek számára a számos veszély miatt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!