A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Most már biztos, hogy nem békül ki III. Károly és Harry herceg

királyi,család
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Idén nyáron sem hívta el Károly király a kisebbik fiát és annak feleségét a balmorali kastélyban tartott családi rendezvényre.
Vágólapra másolva!

Nem hívták meg Harry herceget és Meghan Markle-t a skóciai Balmoral kastélyba idén nyáron sem - írja a People.

Károly király tiszteli édesanyja, a néhai II. Erzsébet királynő szokásait,

 ennek értelmében a nyár végére ő is meghívta az egész családot a balmorali birtokra. Kisebbik fia, Harry herceg és családja azonban nem hivatalosak a kastélyba. Habár Sussex herceg részben ott nőtt fel, 

Meghan Markle egyesek szerint még soha nem járt a birtokon.

Az 50 000 hektáros terület, ahol a néhai uralkodó 2022 szeptemberében meghalt, a királyi család menedékhelyeként szolgál. 

Minden nyáron ott bújnak el a nyilvánosság elől, ilyenkor vadásznak, horgásznak, lovagolnak. 

Nemrég arról írtunk, hogy Harry herceg legújabb interjújában elmondta, mi okozta a problémát közte és családja között. A brit király kisebbik fia úgy fogalmazott a riporternek, hogy 

az, hogy nem hagyta magát a bulvármédiával szemben, nagy szerepet játszott a családjával való viszonyának megromlásában.

Decemberben a Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a Mirror Group Newspapers (MGN) jogellenesen gyűjtött információkat a Harry hercegről megjelent történetekhez, azóta több százezer font kártérítést ítéltek meg neki. A négy évig tartó jogi csata befejezése óta Meghan Markle férje először beszélt arról, hogy 

az ítéletet visszaigazolásnak és "monumentális győzelemnek" érzi. Azt is mondta, hogy jó lenne, ha mindezt családként csinálnák.

Harry herceg, aki 130 év után az első a királyi családból, aki tanúvallomást tett a bíróságon, azt mondta az interjúban, hogy az a döntése, hogy megvívja ezt a csatát a sajtóval, törést okozott a családjával való kapcsolatában. 

Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban mondtak le királyi címükről, és vonultak a háttérbe. Vagyis ez volt a tervük, de végül többször nyilvánosan beszéltek arról, hogy milyen sérelmek érték a színésznőt a családban és az angol sajtó által, illetve a közösségi oldalakon is. A herceg arról is beszélt, hogy szerinte az édesanyja, a néhai Diana hercegnő telefonját feltörték, mint mondta, ő volt az "első áldozat". Ezt a bíróságon azonban soha nem bizonyították.

A sajtó élvezi, hogy paranoiásnak festik le, de nem volt paranoiás, teljesen igaza volt abban, ami vele történik

- mondta. A Daily Mirror egyik főcímére hivatkozva azt is elmondta, hogy a sajtó előbb tudta, hogy korábbi barátnője, Chelsy Davy szakítani készül vele, mint ő. Az interjú teljes terjedelmében csütörtök este az ITV-n lesz látható egy dokumentumfilmben, a Tabloids on Trial-ban. A műsorban más hírességek is megszólalnak, többek között Hugh Grant, Charlotte Church és Paul Gascoigne; az ő életükre is nagy hatással volt a média.

Üdvözöltük a 2023 decemberében hozott ítéletet, ami után a vállalkozásunk tovább tudott lépni a sok évvel ezelőtti eseményeken.

"A jogsértésért fenntartások nélkül elnézést kértünk, vállaltuk a felelősséget és kifizettük a kártérítést" - így reagált a dokumentumfilm hírére az MGN szóvivője.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!