Robert F. Kennedy felfüggesztette kampányát és Donald Trumpot támogatja

Vágólapra másolva!
Robert F. Kennedy független amerikai elnökjelölt pénteken felfüggesztette kampányát és bejelentette, hogy Donald Trump republikánus párti elnökjelöltet támogatja.
Vágólapra másolva!

Ezt a 70 éves politikus az arizonai Phoenix városában tartott kampányfellépésén közölte. Kennedy közölte, hogy a kampánycsapata által elvégzett belső felmérések szerint a versenyben maradva támogatókat vonhat el Trumptól, aki szoros versenyben áll a demokraták jelöltjével, Kamala Harris hivatalban lévő alelnökkel.

Bejelentette azt is, hogy tíz ingadozó államban eltávolíttatja nevét a szavazócédulákról, hogy ne veszélyeztesse ott a választási eredményt, azonban a többi tagállamban megtartja jelöltségét.

Kennedy hangsúlyozta, hogy már többször is találkozott Trumppal és segédeivel, s megtapasztalta, hogy egyetértenek olyan kérdésekben, mint a határok biztonsága, a szólásszabadság és a háborúk lezárásának szükségessége.

Ezek azok az alapvető okok, melyek meggyőztek arról, hogy elhagyjam a Demokrata Pártot, függetlenként induljak és most támogatásom adjam Trump elnöknek" - mondta Kennedy.
   

 "Még mindig számos olyan kérdés van, amelyben továbbra is nagyon komoly nézeteltéréseink vannak. Más kulcsfontosságú ügyekben azonban egyetértünk" - tette hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!