Krokodilban találták meg egy nő maradványait Indonéziában

Vágólapra másolva!
Az 54 éves Halima Rahakbauw a Maluku-szigeteken keresett kagylókat az egyik folyóban, amikor egy hatalmas krokodil rátámadt és meggyilkolta. Később a hatóságok megölték az állatot, amiben megtalálták a nő maradványait.
Vágólapra másolva!

A nő a Kelet-Indonéz Maluku-szigeteken keresett kagylókat az egyik folyóban. A szomszédja elmondása szerint a rokonai és a barátai indítottak keresést, amikor nem ért haza. 

Keresés közben megtalálták a szandálját, valamint az egyik testrészét a folyóparton. 

A család ekkor értesítette a rendőrséget, akik megtalálták és levadászták az állatot. 

krokodil
Képünk illusztráció!
Fotó: Pablo PORCIUNCULA / AFP

A helyieknek fel kellett vágniuk a krokodil hasárt, hogy kivegyék belőle a nő egyes testrészeit.

 - mondta az egyik rendőr. 

A szomszéd elmondása szerint a krokodil, ami megölte a nőt közel 4 méteres volt - írja a CBS

Egy 40 éves, új-dél-walesi férfi Queenslandben nyaralt családjával, éppen horgászott, amikor megölte a közel 5 méter hosszú krokodil. Ez a második halálos krokodiltámadás egy hónapon belül, július elején egy 12 éves gyereket ölt meg egy másik ragadozó. Később a hatóságok megölték azt a krokodilt, amelyik minden valószínűséggel felelős volt a férfi haláláér. 

Egy másik esetben, július 2-án egy 12 éves kislány esett áldozatul egy másik példánynak, miközben családjával úszott egy szomszédos északi területen. A maradványait napokkal később találták meg, és a vadőrök szintén agyonlőtték azt az állatot is. Idén összesen három halálos krokodiltámadás történt eddig Ausztráliában, ami közel áll az eddigi leghalálosabb évhez, 2014-ben négy támadás történt. Április 18-án egy 16 éves fiú vesztette életét egy queenslandi sziget melletti úszás közben.

A Beryl hurrikánhoz és a korábbi Alberto trópusi viharhoz kapcsolódó heves esőzések miatt legalább 200 krokodil jutott be mexikói város területére júliusban. A helyi hatóságok szerint eddig mintegy 200 krokodilt fogtak be Mexikóban azóta, hogy Alberto trópusi vihar júniusban átvonult a régión. Később a Beryl hurrikán is keresztül haladt a Texasszal szomszédos területen és a magas vízszint kedvez a krokodiloknak. A hatóságok szerint a heves esőzések miatt megemelkedett a vízszint a part menti lagúnákban, ami miatt a krokodilok olyan városokba is bejutottak, mint Tampico, Ciudad Madero és Altamira. A környéken eddig 165 krokodilt fogtak be.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!