A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
14:30TekvondoKristina Teachout-Viviana Marton
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Rosszul rögzített ugrálóvár okozta egy 5 éves kisfiú halálát

Vágólapra másolva!
Miközben két gyerek játszott egy ugrálóvárban, hirtelen feltámadt a szél, ami felkapta azt a földről és egy közeli sportpályáig repítette. A benne lévő két gyereket azonnal kórházba szállították, azonban egyikük még aznap meghalt.
Vágólapra másolva!

Augusztus 2-án este, 21 óra 20 perckor két gyerek játszott egy marylandi játszóház, egyik felfújható ugrálóvárában, mikor azt egy hirtelen erős széllökés felkapta és egészen Regency Furniture Stadionig reptette, ahol épp a Southern Maryland és a Blue Crabs mérkőzése zajlott. 

Ekkor azonnal félbeszakították a mérkőzést, és a másnapra tervezett meccseket is lefújták, és azoknak pedig, akik a standionban voltak a balesetkor pszichológusok segítettek feldogozni az eseményeket. 

Regency Furniture Stadium, Maryland, US, baleset
Fotó: The Washington Post / Getty/ The Washington Post

Mikor az ugrálóvár földet ért a pályán, az ott tartózkodó orvosok és önkéntesek azonnal a két fiú segítségére siettek, akiknek a baleset következtében olyan súlyos sérüléseik lettek, hogy végül mentőhelikopter szállította őket kórházban. 

Közülük egy 5 éves kisfiú, Declan Hicks életveszélybe került, és a gyors orvosi segítség ellenére sem sikerült megmenteni az életét. 

A tragikus baleset után a fiú óvodája egy közleményben azt írta, hogy Declant mindenki szerette, az óvónői és még a csoporttársai is. 

Emellett az óvoda egy adománygyűjtést is szervezett a fiú családjának, amelyen 24 ezer font gyűlt össze, tehát 11 millió forint. 

Tudjuk, hogy semmi pénz sem hozhatja vissza ezt a csodálatos kis életet, de reméljük, hogy segíthetünk családjának átvészelni ezt a nehéz időszakot 

- áll az óvoda közleményében.

image

A másik fiú úgy tudni életben van, de a hatóságok az eset óta nem közöltek információt az egészségügyi állapotáról.

Egész szervezetünk részvétét fejezi ki a kisfiú családjának, és reménykedünk, hogy a másik kisfiú túléli ezt a borzalmas balesetet

- nyilatkozta Courtney Knichel, a Blue Crabs vezérigazgatója, a Mirrornak.

Ahogy arról korábban írtunk, meghalt egy kétéves kislány, miután kizuhant egy 16. emeleti lakásból a malajziai Taman Dava városában. Az illetékes rendőrfőnök elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy az eset 20 óra 50 perc körül történt, a gyanúsítottak, egy 56 és 78 éves házaspár, akik közeli rokonságban álltak az áldozattal csak percekkel később vették észre, hogy a gyermek lezuhant. A rendőrségre 21 óra 16 perckor érkezett be a segélyhívás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!