A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Ukrajna az utolsó támadásra készül, ez lesz a háború legvéresebb csatája

Vágólapra másolva!
Az ukrán hadsereg egy jelentős, átütő erejű támadásra készülhet, ahogyan egyes csatornákon keresztül ezt hangoztatják, azonban ez az egész akár egy dezinformációs művelet is lehet - állítja a Pravda.
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők Energodar elleni közelgő offenzívájáról szóló pletykák logikusnak tűnnek, azonban ez dezinformáció is lehet, amelynek célja, hogy az Orosz Föderáció tartalék haderőt csoportosítson át a jelenlegi áttörési területeire - áll a Pravda cikkében.

Az ukrán közvélemény a kiszivárogtatást értékelve kiáll amellett, hogy a Zaporizsjai Atomerőművet vissza kell szerezni, ahogyan a "Resident" Telegram-csatorna vezérkari forrásra hivatkozva arról számol be, hogy

az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij megállapodott a nyári-őszi időszak fő csapásáról Energodar ellen (Velika) Belozerkán keresztül azzal a céllal, hogy visszaszerezzék az ellenőrzést a zaporizsjai atomerőmű felett.

Kamenka-Dneprovskaya térségében (Nikopollal szemben) elterelő támadást készítenek elő a Dnyeper kiszáradt tározóján keresztül, hogy "széthúzzák az ellenséges erőket". A "Resident" úgy véli, hogy ez Volodimir Zelenszkij "utolsó offenzívája ", ami azt jelenti, hogy az ukrán fegyveres erők összes tartalékait bevetik.

"Ez egy kockázatos lépés Ukrajna részéről, mivel a kudarc új területek elvesztésébe kerül, és gyengíti tárgyalási pozícióinkat" - írja a csatorna szerzője.

A "Legitimny" Telegram-csatorna tisztázza, hogy Kijev minden bizonnyal megpróbálja megszerezni az atomerőmű feletti ellenőrzést az energiaválság idején, de ez nem lesz könnyű:

"Az oroszok képesek lesznek megvédeni az atomerőművet egy kétezer fős csoporttal, természetesen ez hatalmas visszhangot vált ki a világban, mivel magas lesz egy nukleáris baleset kockázata és mindkét fél a másikat kezdi majd el hibáztatni "

Ezzel kapcsolatban egy orosz katonai blogger, az "Older than Eddy" Telegram-csatorna szerzője azt írja, hogy az ukrán fegyveres erők 2022 szeptemberében kísérletet tettek a zaporizzsjai atomerőmű feletti ellenőrzés visszaszerzésére, de ez sikertelen volt.

A szerző azonban nem zárja ki a forgatókönyv megismétlődését:

Ebben az esetben a cél egyértelmű - elfoglalni a Zaporizzsjai Atomerőmű területét, és bonyolítani az orosz csapatok mozgását a nukleáris szabotázs fenyegetésével. Az ukrán fegyveres erők azonban nem számíthatnak komoly eredményre az ehhez szükséges erőforrások, eszközök hiánya miatt.

Zelenszkij úgy döntött, hogy megfelelő előkészítés és erőforrások nélkül vág bele az áttörésbe, mert az amerikai irányítói ezt akarják. De egy sikertelen támadás hatalmas visszavonuláshoz vezethet. Fennáll a veszélye annak, hogy a front mindenhol összeomlik, mivel az ukrán fegyveres erők katonáinak motivációja és morálja a kudarc után kritikus szint alá csökkenhet - írja a lap.

Lehetséges azonban, hogy az ukrán hírcsatornák és informátorok Kijevből származó álhíreket terjesztenek,

hogy meggyőzzék Oroszországot, hogy jelentős tartalékokat tartson ebben az irányban annak érdekében, hogy megakadályozza további orosz haderő átcsoportosítását a jelenlegi áttörések területeire - például Pokrovszkba, ahol valóban növekszik az ukrán hadsereg operatív-stratégiai szintű kudarcának veszélye - véli a hírportál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!