A brit családjogi bíróság engedélyezte az apai felügyeletet egy szexuális bűnözőnek

Vágólapra másolva!
Az angol családjogi bíróság engedélyezte egy szexuális erőszak bűntettével vádolt apának, hogy felügyelet nélkül tarthassa a kapcsolatot gyerekével. Az anya a bírói döntést követően összeomlott.
Vágólapra másolva!

A bíróság úgy döntött Kristoffer Paul Arthur White – a bíróság számára kockázatértékelést végző gyermek és családjogi tanácsadó és támogató szolgálat (Cafcass) tisztviselőjének ajánlása alapján – felügyelet nélkül találkozhat a lányával. A Magzter szerint a férfi 2021-ben kérelmet nyújtott be a bírósághoz, hogy több időt tölthessen lányával. A kérelmet követően azonban a családjogi bíróság

White-ról megállapította, hogy három alkalommal megerőszakolta a gyerek édesanyját, valamint 2008-ban egy 19 éves nő megerőszakolásáért is elítélték, amely miatt négy évet börtönben töltött

– írja a The Bureau of Investigative Journalism.

Az anya elmondta, hogy elborzadt, amikor meghallotta az ajánlást, miszerint White-nak engedélyezni kell a kapcsolattartást az általános iskoláskorú lányával.

A lány édesanyja ezután sikeresen fellebbezett a végzés ellen, és a bíróságon elmondta, hogy a Cafcass egy „káros szervezet”, amely nem „alkalmas feladatainak elvégzésére" – írja a The Guardian.

A fellebbezést követően White gyermekéhez való hozzáférését felfüggesztették, amíg a bíróság nem hoz végleges döntést a kapcsolattartásról. 

Az ügyet egy másik bíró elé utalták, és idén júniusban a Cafcass egy másik munkatársát nevezték ki gyermekjogi képviselőként.

Az új képviselő azt mondta a bíróságnak, hogy White „veszélyt jelent a nőkre és a gyermekekre, és nem biztonságos, hogy bármilyen formában kapcsolatba kerüljön a gyermekével. Támogatták az anya újabb kérelmét is, hogy a férfit fosszák meg szülői felelősségétől.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!