Hősiesen védte a gyerekét egy anya az ausztráliai földrengés során - videó

Vágólapra másolva!
Szívbe markoló felvételek örökítették meg azt a pillanatot, amikor egy ausztrál anyuka a gyermeke védelmére siet, miután egy hatalmas földrengés felébresztette.
Vágólapra másolva!

A 4,5-es erősségű rengés szeptember 7-én, helyi idő szerint szombaton reggel 6 óra előtt rázta meg a Newcastle közelében fekvő Muswellbrook kisvárost.
Egy babafigyelő készülék rögzítette azt a pillanatot, amikor a Hunter Valley-i anyuka hangos csattanásra és heves rázkódásra ébredt, miközben fia mellett aludt.  

A videón látható, ahogy a gyorsan reagáló anya a karjaiba húzza a kisgyermeket, mielőtt körbepillant a szobában, hogy ellenőrizze, biztonságban vannak-e - számolt be az NY Breaking.

A videó a közösségi médiában is megjelent, ahol nézők százai dicsérték a nő gyors reakcióját. 

'Semmi sem hasonlítható az anyai ösztönökhöz' 

- kommentálta valaki a videó alá. 

„Az anyai ösztönök a legjobbak, kétszer is arra ébredtem, hogy a fiam fuldoklik, pedig nem adott ki semmilyen hangot” - írta egy másik. Egy harmadik pedig ezt írta: „Hihetetlenül éber alvóvá válsz, amikor szülő leszel”. Mások megkönnyebbülésüket fejezték ki, hogy a nőnek és fiának nem esett baja. 

A rengés során a környező külvárosokban több tucat ingatlanban keletkeztek kisebb károk, és sok lakos áram nélkül ébredt - írja a Whats New 2 Days. 

A Sydneyben lakók szintén jelentették, hogy érezték a rengést. A közösségi médiában közzétett, meg nem erősített bejegyzések szerint a szupermarketek polcairól termékek estek le, míg egyes házak falán repedések keletkeztek. Bár az infrastruktúrában keletkezett nagyobb károkról nem érkezett jelentés, az NSW állami sürgősségi szolgálathoz közel egy tucat hívás érkezett kisebb károkról. Ausztráliát az elmúlt héten 16 rengés rázta meg, 12 kettes és hármas erősségű földrengést regisztráltak.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!