Több tízezren maradtak áram nélkül Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Több tízezren maradtak áram nélkül vasárnap az ausztráliai Tasmánia államban, miután egy hidegfront heves széljárást nagy esőzést okozott, a hatóságok árvízriadót rendeltek el.
Vágólapra másolva!

A Tasnetworks, az állami tulajdonú áramszolgáltató vállalat a Facebook közösségi oldalon vasárnap azt közölte:

 mintegy 30 ezer ügyfél maradt áram nélkül ma reggel az egész államban.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a mintegy 570 ezer lakosú sziget felett húzódó hidegfront távolodik, "bár a záporok és zivatarok sávjai továbbra is a heves széllökések veszélyét hordozzák magukban".

Egy újabb erős hidegfront vonul át az államon vasárnap este és hétfő kora reggel között, amely valószínűleg a nyugati és az északi partvidéket érinti" - írta honlapján a szolgálat.

image

A katasztrófavédelmi hatóságok figyelmeztetést adtak ki az áradások miatt, amelyek szerintük több napra elszigetelhetik a tasmániaiakat.

"Lehet, hogy ingatlanok kerülnek víz alá, és előfordulhat, hogy az utak nem lesznek járhatók" – írta Mick Lowe, a tasmániai állami katasztrófavédelmi szolgálatának ügyvezető igazgatója közleményében.

A hatóságok az elmúlt 24 órában 330 segélykérést kaptak a hivatal szerint.

Tasmánia egyórás repülőútra vagy kompon 10 órányi útra van a 445 kilométerre fekvő Melbourne-től. A sziget mintegy 40 százaléka vadon vagy védett terület.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!