92 éves nő gázolt halálra egy nyolcéves kislányt Miamiban

Vágólapra másolva!
Egy nyolcéves kislány tragikus módon meghalt, miután egy 92 éves sofőr Miamiban, Floridában a fékezés helyett gyorsítani kezdett.
Vágólapra másolva!

Stephanie Alonso szeptember 2-án, délután négy óra körül sétált édesanyjával a Navarro gyógyszertár felé, amikor az idős nő elgázolta – számolt be a CBS News Miami.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján a piros Nissan terepjárót vezető nő felgyorsított és elütötte a kislányt, miközben édesanyját is elsodorta.

A sofőr összetévesztette a féket a gázpedállal

Stephanie-t kritikus állapotban vitték a Jackson Memorial Kórházba, de nem sokkal később meghalt - alig több mint két héttel a szeptember 21-i születésnapja előtt.

A gyászoló apa, Joany Figueredo próbálja feldolgozni lánya elvesztését, és úgy véli, a tragédia megelőzhető lett volna, ha a sofőrök számára életkori korlátozásokat vezetnek be.

Elütötte a lányomat, aztán nekicsapódott egy falnak. Kiszállt az autóból, mintha mi sem történt volna. Mi folyik itt? Miért vezet egy 92 éves ember? Be kellene vezetni egy életkor szerinti korlátozást

– mondta az apa.

A kétségbeesett apa most arra összpontosít, hogy elbúcsúzzon a lányától, és életkori szabályozásokért küzd - írja a Bors.

vezetés
Képünk illusztráció!
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Időzített bomba az idős sofőr?

Örök vitatéma, hogy az idősek alkalmasak-e rá, hogy volán mögé üljenek. Nálunk egyedül a háziorvosoknak van joguk mérlegelni, de vannak olyan uniós országok, ahol még ennyi kontroll sincs. 

A statisztikák szerint azonban a hetven év feletti autóvezetők nem veszélyesebbek és nem halnak meg nagyobb valószínűséggel az utakon. Arról is írtunk korábban, hogy Ukrajnában matricával bélyegeznék meg az idős ukrán autóvezetőket.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy koccanás buktatta le azt az idős angol sofőrt, aki ötven éve autózott jogosítvány nélkül. Cserbenhagyással vádoltak meg egy 71 éves sofőrt, aki kis híján tragédiát okozott Kaposfüreden, amikor nekiütközött egy az út szélén várakozó autónak. 

Vannak azonban jó ellenpéldák is: Gizi néni nemcsak mondja, hanem tesz is azért, hogy életre szóló élményekkel gazdagodjon. 

Járt már a Vezúvnál, és néhány éve megmászta a Mont Blanc csúcsait is, ezt követően pedig 200 kilométer/órával száguldott a Hungaroringen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!