Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros sportigazgatója terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak. A Fradi sportigazgatója beszélt Dejan Sztankovics viharos távozásáról, a brazil Marquinhos eladásáról és arról a Horváth Krisztoferről is, aki az átigazolási időszak végén Újpesten kötött ki, pedig a Fradi is csábította.

A Ferencváros csapatát az előző szezonban Dejan Sztankovics vezette, azonban a Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után a szerb szakember bejelentette, hogy elfogadta az orosz Szpartak Moszkva ajánlatát, így a bajnokság utolsó meccsén már le sem ült a Fradi kispadjára. 

Fradi, hajnal Tamás
Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója
Fotó: fradi.hu

„Az elmúlt években rendre egyértelmű célunk volt, hogy stabil, összecsiszolódott csapattal vághassunk neki a nyári kupaselejtezőnek, hiszen ilyenkor nincs idő a kísérletezgetésre. Szerb vezetőedzőnkkel ilyen csapatunk volt, 

tudtuk, mely pozíciókba kell igazolnunk, de a távozása felborította a rendszert. Új vezetőedző után kellett néznünk, és felül kellett vizsgálnunk az előző szakmai stáb által meghozott döntéseket. Gazdasági szempontokat is figyelembe vettünk, ezért adtuk meg a lehetőséget a bizonyításra az összes labdarúgónknak”

 – mondta a Nemzeti Sportnak Hajnal Tamás, aki elárulta, hogy a visszahívott játékosok miatt olyan helyzet alakult ki, ami nehezítette a csapatépítést, mert felduzzadt a keret, a focistákat fűtötte a bizonyítási vágy, és a magas létszám élesebb helyzetet teremtett a csapatépítés szempontjából. 

A Fradi-szurkolók egyik legnagyobb szívfájdalma az volt, amikor augusztus elején eldőlt, hogy a brazil Marquinhos követi Dejan Sztankovicsot a Szpartak Moszkva együtteséhez. 

„Amikor légióst szerződtetünk, tisztában vagyunk azzal, hogy számára Magyarország ugródeszka. Különösen, ha olyan fiatal játékosról beszélünk, mint Marquinhos. 

Remek ajánlat futott be érte, ráadásul a Szpartak Moszkva ötszörös fizetést kínált neki. Ezzel nehéz mit kezdeni. A játékos kis túlzással könyörgött, hogy engedjük el, élete lehetősége ez, és teszem hozzá rögtön, mi sem jártunk rosszul, elég jelentős transzferdíjat kaptunk érte”

 – folytatta a Fradi sportigazgatója, aki megerősítette, hogy a brazil támadóért körülbelül öt millió eurót kapott a magyar bajnokcsapat. 

Marquinhos, Fradi
Marquinhos a Fradi egyik legnagyobb erőssége volt
Fotó: Polyák Attila - Origo

Szó esett az örmény válogatott Edgar Szevikjan távozásáról is, aki januárban nagy reményekkel érkezett a Fradihoz. 

„Szevikjan huszonhárom éves, a keretben nem volt még egy olyan futballista, aki több figyelmet, támogatást kapott volna a szakmai stábtól és a vezetőktől, mint ő. 

Különleges képességei vannak, de a nyár folyamán – amikor látta, hogy új futballisták is érkeznek a helyére – teljesen leblokkolt, és kért minket, hogy engedjük el, mert ő ebben a helyzetben nem tud érvényesülni. Ezt először nem akartuk, mindent megtettünk hogy maradásra bírjuk, de egyszerűen nem tudtuk megváltoztatni a szándékát. 

A végén úgy döntöttünk, akkor tényleg jobb, ha elengedjük kölcsönbe, mert a rossz hangulata az edzésmunkájára és a csapatmorálra is negatív hatással volt” – mondta Hajnal Tamás, aki kitért a magyar válogatottnál rendszeresen számításba vett Szalai Gábor leigazolására is. 

„Szalai Gábor leigazolása már régebben is téma volt, hiszen fontos, hogy minőségi magyar játékosokat is megszerezzünk. Tehetséges hátvéd, nagy potenciál van benne, bízunk abban, hogy nálunk tovább fejlődik, képességei alapján hosszú távon is ott lehet a magyar válogatott keretében” – folytatta a Fradi sportigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy Szalait kivásárolták a szerződéséből.

újpest, Horváth Krisztofer
Horváth Krisztofer a Fradi helyett az Újpestet választotta 
Fotó: ujpestfc.hu

Szalain kívül egy másik magyar válogatott focista, Horváth Krisztofer is zöld-fehérbe öltözhetett volna, azonban a Torinóban légióskodó támadó végül az Újpestet választotta.

„Az átigazolási időszak vége felé konkrét egyeztetések folytak az esetleges szerződtetéséről, vázoltuk neki a klubnál rá váró helyzetet,

 elmondtuk, milyen lehetőséget tudunk adni neki, milyen konkurenciával kell megküzdenie a csapatba kerülésért. Ezt követően ő úgy döntött, nem a Ferencvárost választja, hanem olyan klubhoz megy, ahol több és biztosabb játéklehetőséghez jut. Ezzel nehéz mit kezdeni”

 – tette hozzá Hajnal Tamás.

A Fradi sportigazgatója beszélt még a klub ígéretes tehetségeiről, a brazil Matheus Saldanha leigazolásáról és a csapat utóbbi hetekben mutatott hullámzó teljesítményéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!