Meggyilkoltak egy 8 éves iskolás fiút Londonban

Vágólapra másolva!
Két újabb embert vádoltak meg annak a 15 éves fiúnak a meggyilkolásával, akit zombikéssel szúrtak le London délkeleti részén. Daejaun Campbell belehalt sérüléseibe, miután szeptember 22-én megtámadták a woolwichi Eglinton Roadon.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt róla, hogy halálra késeltek egy tizenéves fiút London délkeleti részén szeptember 22-én. Az ügyben azóta több letartóztatás is történt: a 18 éves Marko Balaz szombaton jelent meg a bíróságon, gyilkosság vádjával néz szembe - közölte a Metropolitan Police. A fiút szeptember 25-én, szerdán tartóztatták le. 

Egy másik, 17 éves fiút is megvádoltak gyilkosság vádjával, őt pénteken tartóztatták le. 

A 18 éves Jacob Losiewiczt már múlt héten őrizetbe vették, ő ma jelenik meg a bíróságon - írja a Sky.

A késelés után két nappal, a múlt héten lépett életbe a zombi típusú kések és macheték birtoklásának tilalma, amelyet a késes bűncselekmények visszaszorítására tett erőfeszítések részeként vezettek be. 

Zombikésnek hívják azokat a késeket, amelyek mérete igen nagy, nevét a zombisorozatokban elterjedt kések után kapta.

Két hete is történt egy halálos késelés Londonban, az áldozat egy harminckét éves nő volt. Késsel támadtak meg egy lelkészt Írországban is augusztusban.

Arról is írtunk korábban, hogy egy férfi rátámadt három emberre az egyik manchesteri kisvárosban is. Az áldozatok közül egy nő a helyszínen meghalt. A támadás után egy fiatal férfit tartóztatott le a rendőrség. 

Szeptember elején három fekete ruhába öltözött és a fején símaszkot viselő férfi késsel fenyegetőzve rabolt ki egy DPD futárt az angliai Dagnallban. A támadók autóval elmenekültek, a hatóságok szemtanúkat keresnek, hogy megtalálják őket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!